Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Indledning

12. december 2012 af jklj (Slettet)

Hej Studieportalen

Har lidt svært ved at skrive indledningen, nogen tips til at gøre den bedre?

"Outsourcing er et mere og mere almindeligt begreb, som har udviklet sig sammen med globaliseringen. Det er et begreb som virksomheder kan være nød til at stifte bekendskab med før eller siden, for at kunne klare sig i den hårde konkurrence drevede verden vi lever i.
I denne sammenhæng er Kina en væsentlig faktor, eftersom at de er det land med højest udvikling og produktion. Når man snakker om dette er det også væsentligt, at tænke på de store forskelle der er fra, at være Dansker til at være Kineser. Hvilke kulturelle forskelle gør at det kan være svært, at få et samarbejde op og køre med kineserne?
Dog tror mange at det er nyt, at danske virksomheder flytter dele eller hele deres produktion til Kina, men det er et fænomen der er startet helt tilbage i slutningen af 1800-tallet. 90% af alle varer er nu produceret i Kina.  Men hvad er grunden til denne udvikling? Er vi blevet for dovne eller for fine til selv at producere vores produkter? Hvad gør at det er det værd, at flytte dele af ens produktion til Kina? Hvad betyder det for det kinesiske arbejdsmarkede, og hvilke forhold er de nød til at leve/arbejde under?
Alt dette vil blive diskuteret i følgende opgave som i sidste ende skal belyse hvorvidt denne udvikling fortsætter i samme omfang.
I det følgende vil outsourcing blive undersøgt ved hjælp af en grundig redegørelse af begrebet. Efter dette vil de opgivne kinesiske tegn blive undersøgt, hvor efter de vil blive forklaret og hvilken betydning de har for den kinesiske kultur og befolkning. Herefter vil opgaven fokusere på en grundig analyse af udviklingen, af de danske outsourcing aktiviteter i Kina, samt hvilke kulturelle og arbejdsmarkedsforhold danske virksomheder bør være opmærksomme på i denne forbindelse. Til slut vil der blive konkluderet på denne udvikling med en vurdering af hvorvidt denne udvikling vil fortsætte i fremtiden."

Mvh Jesper


Skriv et svar til: Indledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.