Andre fag

Bygningsfysik

09. januar 2013 af Karl-smart (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 

Heej alle.

Jeg skal fremlægge om Expan Kælderydervægge, og skal snakke om væggens statiske egenskaber.

Nogen der kan uddybe følgende på en let og forklarlig måde:

http://www.expan.dk/betonletbetonelementer/expan-facade-kaelder/produktdata/

 

Karakteristiske materialeparametra

Beton (C) Beton C 35


Trykstyrke (N/mm²) * ............................... 35


Trækstyrke (N/mm²) ** ............................2,2


E-modul, sekant (N/mm²) ** .................34000

Densitet, middel (kg/m³) * .....................2300

 

* Deklareret     
** Fastsat på baggrund af DS/EN normer

 

Tak !


Svar #1
09. januar 2013 af Karl-smart (Slettet)

Glemte lige en mere :)

 

Varmeledningsevne (W/mK) ** (50% fraktil) .................................. 2,00

 

** Fastsat på baggrund af DS/EN normer


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Trykstyrke: Den spænding, trykkraft pr. mm2 , som væggens fibre maksimalt kan tåle før den brister. Trykkraft er når den bliver presset sammen, f.eks. hvis en vægt stilles oven på væggen. En Newton svarer til ca. 100 gram vægt.

 

Trækkraft: Den spænding, trækkræft pr. mm2 , som væggens fibre kan tåle. Væggen trækkes ud, ligesom tovet i tovtrækning. F.eks. hvis væggen bøjes lidt pga. vandret kraftpåvirkning, eller pga. vind osv. Bemærk at beton og letbeton har en meget lav grænse for trækkraft, men en høj for trykkraft. Derfor bruger man oftest armeringsjern, som indstøbes i beton for at klare trækkrafterne.

 

E-modul: Kaldes elasticitetsmodul og angiver hvor svært det er at trække materialet ud eller deformere det, lidt som en elestik som trækkes eller en pude som trykkes, altså hvor stift materialet er. Når man trækker eller trykker i beton bliver det en smule længere eller kortere. E-modulet angiver nødvendig kraft σ pr. deformation (i %). Deformationen ε er lineær med kraften, indtil et vist punkt hvorefter deformationen pludselig vokser meget, hvilket kaldes flydning. E-modulet er hældningen, og spændingen σ = E*ε : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/Courbe_contrainte_vs_deformation.png/250px-Courbe_contrainte_vs_deformation.png

 

Densitet = massefylde

Deklareret = afprøvet i eksperiment

DS = Dansk Standart  (opslagsbog)

Varmeledningsevne = hvor let varmen forsvinder gennem materialet. Varmen i bygningen skal helst bevares inde.


Svar #3
09. januar 2013 af Karl-smart (Slettet)

1000 gange tak !! 

Det hjalp en del :D


Skriv et svar til: Bygningsfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.