Engelsk
eng. over.
05. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Er der nogen som har lyst til at kigge denne her oversættelse igennem for fejl, den ligger i den sværere
Børn og skilsmisse
”Far og mor har været gift i 12½ år og kendt hinanden i 17 år. Jeg troede ikke, at de ville blive skilt, når de har levet sammen så længe”. (Catherine, 10 år).
”Bare min mor ville holde op med at ryge! Hvis hun får kræft og dør, hvad skal jeg gøre? Hun er den eneste jeg har”. ( John, 12 år).
”Nu da du ikke kan lide far mere, bliver jeg så den næste?”. (Mark, 9 år)
Disse kommentarer viser noget om det følelsesmæssige kaos, der kan være følgen af en ”normal” skilsmisse.
Der synes at være tre hovedpersoner for børn, hvis forældre bliver skilt.
Det første problem opstår, hvis barnet ikke føler, at den nye situation er en forbedring, for så vil det foretrække forholdende, som de var før skilsmissen.
Det andet problem forekommer, når barnet bliver tilbage hos en mor eller far, der er uligevægtige. I denne situation giver den voksne ofte barnet for stort et ansvar ved at forlange støtte og forståelse.
Det tredje problem er som oftest barnets forhold til faderen (det er normalt faderen, der afgiver forældreretten). Undersøgelser har vist, at især større børn viser sorg, angst og vrede, hvis forholdet til faderen ødelægges efter skilsmissen.
Der er ikke nogen let løsning på disse problemer. Men det er vigtig at huske, at det ofte er værre for børnene, hvis forældrene bliver sammen ”for deres skyld” og gør livet uudholdeligt for hinanden og deres omgivelser.
Children and divorce
“Dad and mom have been married for twelve and half years and known each other for seventeen years. I did not believe that they would get a divorce, when they have lived together for so long. (Ten-year-old, Catherine).
“If only my mother would quit smoking! If she gets cancer and dies what will I do? She is the only one I have got”. (Twelve-year-old, John).
“Now that you no longer like dad will I be the next?”. (Nine-year-old, Mark).
These comments show something about the emotional chaos that can be the consequence of a “normal” divorce.
There seem to be three key figures for the children if the parents get a divorce.
The first problem arises if the child does not feel that the new situation is an improvement, because then it will prefer the conditions as they were before the divorce.
The second problem appears when the child remains at a mother or a father who are excitable.
In this situation the adult often gives the child a too big responsibility by demanding support and understanding.
The third problem is usually the child’s relation to the father (it is normally the father who gives up custody). Surveys have shown that especially older children show sorrow, fear and anger if the relation to the father is destroyed after the divorce.
There is no easy solution to these problems. But it is important to remember that it is often more worse to the children, if the parents stay “for their sake” and makes life intolerably for each other and their surroundings.
Børn og skilsmisse
”Far og mor har været gift i 12½ år og kendt hinanden i 17 år. Jeg troede ikke, at de ville blive skilt, når de har levet sammen så længe”. (Catherine, 10 år).
”Bare min mor ville holde op med at ryge! Hvis hun får kræft og dør, hvad skal jeg gøre? Hun er den eneste jeg har”. ( John, 12 år).
”Nu da du ikke kan lide far mere, bliver jeg så den næste?”. (Mark, 9 år)
Disse kommentarer viser noget om det følelsesmæssige kaos, der kan være følgen af en ”normal” skilsmisse.
Der synes at være tre hovedpersoner for børn, hvis forældre bliver skilt.
Det første problem opstår, hvis barnet ikke føler, at den nye situation er en forbedring, for så vil det foretrække forholdende, som de var før skilsmissen.
Det andet problem forekommer, når barnet bliver tilbage hos en mor eller far, der er uligevægtige. I denne situation giver den voksne ofte barnet for stort et ansvar ved at forlange støtte og forståelse.
Det tredje problem er som oftest barnets forhold til faderen (det er normalt faderen, der afgiver forældreretten). Undersøgelser har vist, at især større børn viser sorg, angst og vrede, hvis forholdet til faderen ødelægges efter skilsmissen.
Der er ikke nogen let løsning på disse problemer. Men det er vigtig at huske, at det ofte er værre for børnene, hvis forældrene bliver sammen ”for deres skyld” og gør livet uudholdeligt for hinanden og deres omgivelser.
Children and divorce
“Dad and mom have been married for twelve and half years and known each other for seventeen years. I did not believe that they would get a divorce, when they have lived together for so long. (Ten-year-old, Catherine).
“If only my mother would quit smoking! If she gets cancer and dies what will I do? She is the only one I have got”. (Twelve-year-old, John).
“Now that you no longer like dad will I be the next?”. (Nine-year-old, Mark).
These comments show something about the emotional chaos that can be the consequence of a “normal” divorce.
There seem to be three key figures for the children if the parents get a divorce.
The first problem arises if the child does not feel that the new situation is an improvement, because then it will prefer the conditions as they were before the divorce.
The second problem appears when the child remains at a mother or a father who are excitable.
In this situation the adult often gives the child a too big responsibility by demanding support and understanding.
The third problem is usually the child’s relation to the father (it is normally the father who gives up custody). Surveys have shown that especially older children show sorrow, fear and anger if the relation to the father is destroyed after the divorce.
There is no easy solution to these problems. But it is important to remember that it is often more worse to the children, if the parents stay “for their sake” and makes life intolerably for each other and their surroundings.
Svar #2
06. oktober 2003 af WarCow (Slettet)
There seem = there seems
and known each other = jeg ville nok smide et "have" ind før "known"..
The second problem appears when the child remains at a mother or a father who are excitable.
more worse = væk med "more"
Ellers, så overvej at bruge forkortede former: It is = It's..osv osv
Det blir nemmere at læse syns jeg...
and known each other = jeg ville nok smide et "have" ind før "known"..
The second problem appears when the child remains at a mother or a father who are excitable.
more worse = væk med "more"
Ellers, så overvej at bruge forkortede former: It is = It's..osv osv
Det blir nemmere at læse syns jeg...
Svar #3
06. oktober 2003 af Ghettogirl (Slettet)
I linje 3 & 4: så skriv after they got divorced og istedet for after they have lived together for so long: after a life together for so long &
these comments shows ikke bare show
these comments shows ikke bare show
Skriv et svar til: eng. over.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
