Andre fag

Finansiering

25. januar 2013 af madschristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et selskab værdiansættes til markedet lige nu svarende til t = 0, som har et permanent årligt nettooverskud på på 12 milliarder fra og med t = 1. Diskonteringsrenten er 5% p.a. i et abitrage frit marked

 

 - Hvad er selskabets markedspris ? 

 

skal jeg finde nutidsværdien af de 12 milliarder --> nutidsværdi/ 0,05 = markedspris?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af emul0c

Ved ikke om du har fået denne løst - men du skal finde nutidsværdien af et fremtidigt overskud på 12 mia. fra nu af og til verdens ende, en såkaldt perpetuitet (en uendeligt løbende annuitet).

Formlen til at regne nutidsværdien er PV = A / r, hvor A er annuiteten og r er renten. Så ja din metode er rigtig :-)

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Perpetuity


Skriv et svar til: Finansiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.