Musik

Akkordanalyse og septimakkorder

06. februar 2013 af emiliehelena (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg sidder og er i gang med SRO, hvor jeg i den forbindelse skal analysere "Singin' in the rain" og bl.a lave en akkordanalyse og funktionsanalyse. 

 

Tonarten er F-dur, og jeg har fundet de forskellige funktioner 

T=F  D=C  S=Bb  Tp=Dm  Dp=Am  Sp=Gm

 

Men i mit nodeark er det skrevet som om alle akkorderne er septimakkorder. Altså Dm7, Am7, Gm7 osv. er det noget jeg skal bide mærke i? eller er det bare noget man gør? 

 

På forhånd tak 

Vedhæftet fil: IMG_2528.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2013 af Krabasken (Slettet)

Der er mange, der har en dårlig vane med at "krydre" med syv'ere, ni'ere osv - men det vigtigste er selve akkorden.

Hellere for få af de "overflødige" tillægstoner, end for mange.

Og jeg har 50 års erfaring som professionel studiemusiker og arrangør på studieindspilninger.

:-)


Skriv et svar til: Akkordanalyse og septimakkorder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.