Andre fag
Ethos
03. oktober 2005 af
Stjerner (Slettet)
Hvad benytter man sig af i retorik, hvis man bruger 'ethos'?
Svar #1
03. oktober 2005 af Cas_sen (Slettet)
"Ethos er et af retorikkens grundbegreber. Det kan tilnærmelsesvist oversættes til ‘troværdighed’ - nemlig dén troværdighed, vi gerne vil udstråle over for andre, så de køber vores argument, vores vare eller vores arbejdskraft. Det er ethos, der er på spil, når vi tror mere på den ene politiker end på den anden, selvom de siger det samme."
Kilde: retorikmagasinet , http://www.rhetor.dk
Kilde: retorikmagasinet , http://www.rhetor.dk
Svar #2
03. oktober 2005 af Stjerner (Slettet)
Hvad var det du trykkede på?
Er der noger om pathos og logos også?
Tak for det.
Er der noger om pathos og logos også?
Tak for det.
Svar #3
03. oktober 2005 af danielruhmann (Slettet)
Pathos = Følelsesbetonet fremstilling.
Logos = Et centralt begreb i filosofi for ord, fornuft. Hos græske filosoffer i oldtiden betegnelse for "verdensfornuften". I den jødisk-aleksandrinske filosofi den guddommelige idé eller kraft, formidleren mellem Gud og verden. I denne betydning optaget i den kristne teologi om Jesu forhold til Gud og verden og om Guds ord.
kilde: politikens nudansk lektikon.
Logos = Et centralt begreb i filosofi for ord, fornuft. Hos græske filosoffer i oldtiden betegnelse for "verdensfornuften". I den jødisk-aleksandrinske filosofi den guddommelige idé eller kraft, formidleren mellem Gud og verden. I denne betydning optaget i den kristne teologi om Jesu forhold til Gud og verden og om Guds ord.
kilde: politikens nudansk lektikon.
Skriv et svar til: Ethos
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
