Teknologi

Hjælp til idéer

03. april 2013 af melanieholbaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.. Jeg står og mangler inspiration til idéer til produkter der kan hjælpe på sundhed sådan noget som f.eks at folk får mere motivation til at udøve sport eller som at få folk til at få bedere madvaner...

 

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af MaibritG

Hvad er din problemstilling og er den belyst i en problemanalyse?

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #2
03. april 2013 af melanieholbaek (Slettet)

Der er meget fokus på overvægt, da 47% af den voksne danske befolkning er overvægtig. Dette skyldes især for meget usund mad og for lidt motion. Derfor har sundhedsstyrelsen blandt andet fokus på mad og fysisk aktivitet ved deres sundhedsindsats over for unge. Kan du forestille dig en teknologisk løsning i forbindelse med denne indsats?

Derudover foreslår sundhedsstyrelsen også alkohol, rygning, euforiserede stoffer, seksuel sundhed og sol som indsatsområder, hvor man kan øge sundheden for unge. Hvilken løsning kan hjælpe med at forbedre sundhedstilstanden?  


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2013 af MaibritG

Jeg kender godt selve oplægget, da jeg selv gik til eksamen i det. Det jeg spørger ind til er hvad I har fundet ud af i Jeres egen problemanalyse og problemtræ? Den skal jo laves før man går i gang med løsningsmulighederne. 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #4
03. april 2013 af melanieholbaek (Slettet)

Ud fra vores problemtræ vides der at problemet er:


Usunde vaner skyldes ofte mangel på motivation. Uden motivation har folket ingen interesse for at lærer nye ting så som former for motion, sunder madvaner og livstil. Hvordan bliver folket motiveret til at udøve sport? Hvad kan vi gøre for at øge motivationen ved folket? Hvad kan vi gøre for at få folk til at blive sundere?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2013 af SuneChr

Hvad er sundhed?

Er sundhed dét, den enkelte har det godt med, såvel fysisk som psykisk?       -  ja !

Eller er det, hvad vi, i formiddagsbladet, kulørte magasiner, morgen-TV, bliver tæppebombet med af smarte, pep-talkende, selviscenesættende mad-guruer, som åbenbarer os den ultimative gastronomiske oplevelse for hele familien, hvor far hellere ville ha' en gammeldags mormor-hakkebøf med løg og brun sovs, men tør ikke bestille den, og hustruen og børnene nipper til et par bønnespirer og et glas kildevand? Hvorefter der skal motioneres, incl. far, mindst 1 time på løbebåndet i Fitness-centret i det rigtige mærketøj og sko og pandebånd? Er dét sundhed?    N e j  !  Gu' er det ej !

   


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2013 af MaibritG

Så jeres problemanalyse omhandler dermed "manglende motivation er årsag til en manglende interesse for motion, sunde madvaner og livsstil". Jeg håber I har fået dette dokumenteret.

En mulig løsning kunne være en portal, en slags netfællesskab, hvor man kan finde en træningspartner. Her er det fællesskabet, der er motivationsfaktoren. Man kan naturligvis også kigge på kampagnematerialer, måske noget interaktivt.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Hjælp til idéer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.