Samfundsfag
Spørgsmål til samfundsfag
Er der en, der kan hjælpe mig med at besvare følgende spørgsmål?
1. Hvilken betydning har det for betalingsbalancen, at ECCO får visse produkter produceret i udlandet?
2. Hvilken betydning vil det få for ECCO med hensyn til den finanspolitik, pengepolitik, handelspolitik, indkomstpolitik, arbejdsmarkedspolitik og erhvervspolitik, der føres i Danmark?
3. Hvad er lempelig og stram finanspolitik? Hvilken betydning har det for ECCO?
4. Hvorfor er der opstået et problem med ressourcer og miljø?
5. Hvilken betydning har det for ECCO, at der har været et regeringsskifte?
6. Hvilken betydning har arbejdskraftens frie bevægelighed for ECCO?
7. Hvorfor har regeringen sænket selskabsskatten? Hvad kan det komme til at betyde for ECCOs konkurrenceevne?
8. ECCO sælger for 2 mio. USD sommersandaler i USA. ECCO modtager betalingen (kurs på 1 USD = 5 DKK). Da ECCO veksler USD i banken, veksles beløbet til 11 mio. DKK. Hvad betyder det for ECCO økonomisk set?
9. Tilsammen står EU for 70 % af Danmarks samhandel. Hvilke konsekvenser har det for Danmarks betalingsbalance i forhold til betalingsbalancens løbende poster?
10. Hvad er europagten, der blev indgået mellem 23 lande i 2011? Hvad er dens vigtigste opgaver?
Svar #1
24. april 2013 af candphil
Hej HjælpeTil :-)
Velkommen på Studieportalen :-) Det er fint at bede om hjælp - men vi laver ikke folks lektier. Du må tage ansvar for din egen læring. Du er meget velkommen med forståelsesspørgsmål, hjælp til at komme igang eller til at få lukket en opgave ned.
Jeg foreslår, at du først definerer betalingsbalancen og prøver at finde ud af hvad det betyder hvis et dansk firma producerer i udlandet og sælger i udlandet, til forskel fra hvad det betyder hvis de producere uden for landet og sælger i DK og hvis de producerer i DK og sælger uden for DK.
Go' arbejdslyst :-)
Svar #2
24. april 2013 af Krabasken (Slettet)
Jeg er helt enig med # 1
Iøvrigt beskæftiger jeg mig med matematik-opgaver -
Ikke med politik
;-)
Svar #3
24. april 2013 af MrSherlock (Slettet)
Jeg må også give #1 ret.
- Det er fint med hjælp til noget man SLET IKKE forstår og med at få inspiration til forskellige opgaveemner... meeen prøv lige at slå betalingsbalance op på nettet eller smut en tur på biblioteket og spør' en begavet bibliotekar... :)
Svar #4
24. april 2013 af 123434 (Slettet)
Hvorfor har regeringen sænket selskabsskatten? Hvad kan det komme til at betyde for ECCOs konkurrenceevne?
For at få folk i arbejde/skabe jobs, De skal ikke betale så meget skat af deres overskud som førend.
http://da.wikipedia.org/wiki/Finanspolitik
Hvad er europagten, der blev indgået mellem 23 lande i 2011? Hvad er dens vigtigste opgaver?
Europagten var fra tyskernes side oprindeligt tænkt som et noget mere stringent instrument end den noget udvandede pagt, der blev en realitet på EU-topmødet. Dele som en mulig sanktionsmulighed overfor lande der ikke overholder pagtens bestemmelser, samt en harmonisering af selskabsskatterne i landene er således blevet taget af det endelige charter.
Det endelige mål for Europagten er, at sikre eurolandene under ét en forbedret konkurrenceevne. Dette mål kan nås på flere måder, og de enkelte stater har fået frie hænder til at afgøre, hvordan målene kan blive realiseret. Disse redskaber kunne eksempelvis være lavere realløn, en senere overgang til pension for EU-borgere og/eller en strammere styring af de offentlige finanser
Svar #5
25. april 2013 af HjælpeTil (Slettet)
Okay. Jeg har nu selv kigget på opgaverne, og de eneste, jeg ikke umiddelbart selv kunne finde ud af, var:
8. ECCO sælger for 2 mio. USD sommersandaler i USA. ECCO modtager betalingen (kurs på 1 USD = 5 DKK). Da ECCO veksler USD i banken, veksles beløbet til 11 mio. DKK. Hvad betyder det for ECCO økonomisk set?
og
9. Hvilke konsekvenser har det for Danmarks betalingsbalance i forhold til betalingsbalancens løbende poster?
Vil I ikke nok hjælpe mig med dem? Jeg er helt blank på netop disse to.
Svar #6
25. april 2013 af candphil
ECCO har tjent 1 mio Dkk i kursgevinst minus skat da kursen over for USD er steget mellem handlens indgåelse og vekslingen til Dkk. Da Dk har overskud på handelsbalancen (post på betalingsbalancens løbende poster), så forøges overskudet med samme beløb: 1 mio dkk. Der er ingen overskud på veksling mellem Dkk og Euro pga dk's fastkurspolitik over for Euro ..
Svar #8
25. april 2013 af HjælpeTil (Slettet)
Jeg forstår godt den med den ene mio. kr., men jeg forstår ikke, hvorfor det er godt for betalingsbalancen at importere. Og jeg ville mene, at når kursen er 1 USD = 5 DKK oprindeligt, så vil den ekstra mio. kr. ikke påvirke betalingsbalancens løbende poster i positiv retning.
Eller kan du forklare mig hvorfor?
Svar #9
25. april 2013 af HjælpeTil (Slettet)
Der er jo ikke tale om import, når ECCO sælger en vare i US og får en betaling, der når at blive mere værd på vej til banken på grund af en stigende dollarkurs.
Svar #11
26. april 2013 af HjælpeTil (Slettet)
Sjov tænkning - det kan man godt sige, men det er ikke sådan man forholder sig til det. Varen bliver eksporteret og betalingen er bare indtægt ... valutakurser bliver til på det frie marked. Men det er rigtigt at fx banker sælger penge for renter, så på en måde er de en vare - men forholdet til betalingsbalancen ved en handel, så er varen enten improteret eller eksporteret og pengene for varen tæller op når det er en eksportvare og ned hvis det er en importvare ...
Skriv et svar til: Spørgsmål til samfundsfag
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
