Engelsk

kW til Joule

02. maj 2013 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Kan det passe at 80 kW svarer til 80 kJ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af 123434 (Slettet)

KW til KJ/H

1 watt = 3.6 KJ/hr
1 KW = 3600 KJ/hr


Svar #2
02. maj 2013 af 1234radioen (Slettet)

tjaa, men hvad så hvis man gerne vil have det i joule pr. sekund?

Kan man så ikke sige at:

80 kW = E/1 <=> 80 kW * 1 = E <=> 80000 W * 1 s = E <=> E = 80 kJ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Jo, du har ret.

1 Watt er det samme som "en Joule i sekundet" - Watt er med andre ord en enhed for energi over tid.


Svar #4
02. maj 2013 af 1234radioen (Slettet)

Super, mange tak ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2013 af Yang (Slettet)

80 kWh svarer ikke til 80 kJ.

1 kWh = 3,6 MJ. 

80kWh = 80 kWh*3,6(MJ/kWh) = 288 MJ 


Svar #6
02. maj 2013 af 1234radioen (Slettet)

Men det er jo ikke kWh. Det er jo kilowatt ;-)

Har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2013 af Yang (Slettet)

Undskyld, det gik for hurtigt. Det har du ret i. 1 kW = 1000 W = 1000 J/s, så du har ret.

Det var da besværligt, at jeg lige kom og forvirrede dig. 


Svar #8
02. maj 2013 af 1234radioen (Slettet)

Haha, ej, det er okay ;-) Jeg er glad for, at du ville bruge tid på at prøve på at hjælpe mig ;-) Det skal du have tak for ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal stadig passe på ikke at blande enhederne sammen. 1 W er en enhed for effekt (energi pr tid), mens 1 J er en enhed for energi. Der gælder her, at

80 kW = 80 kJ/s .


Skriv et svar til: kW til Joule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.