Andre fag

Program ti83/84

17. oktober 2005 af Juliebr (Slettet)
Hjæællllpp..
Er der nogen som kender et program som jeg kan ligge ind på min lommeregner som kan differencere altså finde f'(x) forskriften til funktionen? jeg ved at man kan med en ti89, men kan man ikke ligge et program ind i 83 eller 84'eren som kan det samme???

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2005 af allan_sim

#0.
Nej, TI-83/84 kan ikke symbosk manipulere som det hedder. Og selv om den var indrettet, så den kunne, så må du ikke i det gamle system medbringe en sådan lommeregner, medmindre dit matematikhold følger et standardforsøg.

Svar #2
17. oktober 2005 af Juliebr (Slettet)

Nej men der er da ingen der vil finde ud af om jeg havde programmet på lommeregneren. Det er bare mærkeligt at 89 har det, så burde man kunne overføre filen på en eller anden måde til min 84?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2005 af allan_sim

#2.
Tja, hvis du vil løbe den risiko - du bliver bortvisr fra eksamen, hvis det tilfældigvis er din lommeregner, der bliver tjekket af en af skolens matematiklærere.

Men under alle omstændigheder mener jeg ikke, at den kan håndtere den slags manipulationer - det er forskellige algebrasystemer, der ligger i 83/84 og 89.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2005 af Poler (Slettet)

Man kan da bare sige man ikke vidste at man ikke måtte havde programmet?!
Eller at man har købt den brugt og ikke vidste at programmet var på..

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2005 af IBM (Slettet)

#4: Ja, dårlige undskyldninger er der nok af.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2005 af allan_sim

#4.
Ja, det kan man godt, men det nytter ikke noget. Man har selv ansvaret for, at ens lommeregner er lovlig til eksamen.

I lyset af denne tråd må jeg jo hellere indskærpe for mine kolleger, at lommeregnerne skal tjekkes.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

http://www.ticalc.org/archives/files/fileinfo/314/31408.html - har ingen anelse om hvorvidt det virker, godtnok.

Ellers findes der adskillige hjemmesider der kan den slags, hvis det er bare er til når man sidder med afleveringen derhjemme.

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

http://www.ticalc.org/archives/files/fileinfo/314/31408.html - har ingen anelse om hvorvidt det virker, godtnok.

Ellers findes der adskillige hjemmesider der kan den slags, hvis det er bare er til når man sidder med afleveringen derhjemme.

Svar #9
17. oktober 2005 af Juliebr (Slettet)

Oki jeg troede da godt at man måtte have programmer på sin lommeregner, men så må jeg da hellere slette dem:0(

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. oktober 2005 af frodo (Slettet)

du må hjertens gerne have programmer på din lommeregner, bare de overholder reglerne!
Og det er din pligt at sørge for at de gør det.

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. oktober 2005 af HorseRider (Slettet)

Lommeregneren TI-83 har allerede et installeret program kaldet: nDerive(
Dette program finder man i MATH (hvor den er 8:)

nDerive( kan bruges til at tjekke løsninger af f.eks. f'(2)
EKS:

f(x)= 5x^2+4x-4
og jeg har fundet f'(2) = 24

nDerive(5x^2+4x-4,x,2) = 24
(HUSK: at kommaet skal være det hvide komma og ikke punktum!!)

altså har jeg fundet den rigtige f'(2) og dermed også den rigtige f'(x)

Håber det kan bruges...

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. oktober 2005 af HorseRider (Slettet)

Endvidere kan jeg ikke(hvis man altså er omfattet af standardforsøg) tale nok for MathCad og andre af de programmer til computeren der kan forsøde ens eksamenssituation!

Man kan tjekke stort set alle ens resultater igennem, og dermed mindske antallet af fejl til et minimum!

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. oktober 2005 af HorseRider (Slettet)

Endvidere kan jeg ikke(hvis man altså er omfattet af standardforsøg) tale nok for MathCad og andre af de programmer til computeren der kan forsøde ens eksamenssituation!

Man kan tjekke stort set alle ens resultater igennem, og dermed mindske antallet af fejl til et minimum!

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. oktober 2005 af allan_sim

#11.
"altså har jeg fundet den rigtige f'(2) og dermed også den rigtige f'(x)"

Interessant form for logik...

Svar #15
18. oktober 2005 af Juliebr (Slettet)

Mange tak for jeres hjælp. Jeg forstår bare ikke om man må have programmer på ens lommeregner eller man ikke må? Hvad med de programmer man kan hente herinde under sevice/naturvidenskab til 83 må man bruge dem til en eksamen? Er forvirret.. Det er jo ikke noget man høre så meget om?

Brugbart svar (0)

Svar #16
18. oktober 2005 af allan_sim

#15.
Reglerne fremgår heraf:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejledninger/hjaelpemidlovers.htm

At kunne udføre abstrakt algebraisk symbolmanipulation vil blandt andet sige at kunne differentiere en funktion med et funktionsudtryk som resultat eller at kunne løse en ligning med "x=..." som resultat.

Programmer der kun benytter de indbyggede rutiner i TI83/84 (som dem herinde) er tilladt, ligesom det er tilladt at anvende programmer, der regner numerisk (som f.eks. nDerive gør det), men det er f.eks. ikke tilladt at lægge Derive ind (#7), fordi Derive netop kan abstrakt symbolsk manipulere.

Det letteste er at spørge din matematiklærer, hvis du konkret har lagt et program ind. Men uanset hvad han/hun måtte sige, så er det dit eget ansvar at lommeregneren er lovlig til eksamen, så vær forsigtig :-)

Skriv et svar til: Program ti83/84

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.