Samfundsfag

socialpsykologi

26. maj 2013 af kysss - Niveau: C-niveau

Hej med jer derude 

jeg har lige læst at i 1924 begyndte socialpsykologien at blive opfattet som en eksperimentel videnskab.

tænker så, hvad har det været opfattet som, før det???

tusinde tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af 123434

Mon ikke en hurtig googlesøgning kan give dig svaret. Socialpsykologi er en blanding mellem sociologi og psykologi. Mon ikke bare det tidligere blev opfattet som en del af sociologien, Min begrundelse for det er, at socialpsykologi handler om individer og samspillet mellem sociale omgivelser. Det er i høj grad, hvad sociologi handler om. Hvorimod psykologi handler mere om menneskets psykiske processer, liv, forhold til andre osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af Gulle17 (Slettet)

At det er en eksperimentel videnskab betyder groft sagt, at de udfører eksperimenter for at undersøge det, de nu gerne vil undersøge :-) Milgramforsøget er et af de kendte af dem.

Så hvordan det blev opfattet som før, skal jeg ikke kunne sige, men socialpsykologien kom frem omkring 1900, så tænker vel bare, at det først var omkring 1924 at det eksperimentale kom til, og det så før var mere teoretisk opbygget :-) 

Ret mig gerne, hvis min teori er helt hen i vejret, men ellers håber jeg, at det var en forklaring :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2013 af 123434

Socialpsykologi:gren inden for psykologien der beskæftiger sig med sammenhængen mellem samfundsmæssige og psykologiske forhold

Sociologi:videnskab der beskæftiger sig med samfundets opbygning og funktion, især forholdet mellem enkeltpersoner eller grupper af personer over for hinanden og over for samfundet som helhed


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2014 af 123434

Socialpsykologi:

"Psykologisk disciplin, der undersøger hvordan mennesker påvirkes af sampillet i de grupper og sociale sammenhænge, de indgår i til daglig.

Socialpsykologien er et meget bredt og vidtfavnende område inden for psykologien. Oprindelig er det en krydsning mellem psykologi og sociologi, mellem studiet af individet på den ene side og studiet af samfundet på den anden. Socialpsykologien ser på, hvordan grupper fungerer, og hvordan menneskers adfærd, tænkemåde og holdninger er under ind?ydelse af de grupper, de indgår i, og påvirkes af de samfundsmæssige og kulturelle forhold, de lever under."

http://psykologiensveje.systime.dk/1-den-mangfoldige-psykologi/bog/psykologiske-retninger/socialpsykologi.html

Sociologi

"Sociologi handler om at studere det sociale liv for at finde mønstre, sammenhænge og forklaringer. Det kan både dreje sig om sociale processer i mødet mellem enkelte personer over grupper, organisationer og institutioner til samfundet som helhed og globale ændringsprocesser."

www.denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Sociologi


Skriv et svar til: socialpsykologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.