Engelsk

Eksamens "snyd"

27. maj 2013 af jokoloko45 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære Studieportalen.

Jeg går rundt og er en smule fortvivlet efter dagens engelsk eksamen, da jeg er blevet anklaget af min rektor for at have snydt, hvilket i yderste ende kan betyde en bortvisning.

Jeg er fuldstændigt afklaret med mig selv omkring, at jeg ikke har snydt, men det han mener er snyd er, at jeg har slået 7 ord op på google.translate istedet for Gyldendals ordbog (bemærk, enkle ord, ikke hele sætninger - så i princippet ville det have givet nøjagtigt det samme resultat, hvis jeg havde slået det op på Gyldendals). Det var en tanketorsk fra min side, da jeg var så koncentreret om opgaven. Det var vidst det man kalder en rygradshandling - jeg er vant til at slå ting op på google.translate herhjemme, fordi jeg ikke selv har adgang til Gyldendals.

Jeg har hverken ikke kigget på noglesomhelst hjemmesider, hentet opgaver eller kopieret nogetsomhelst - blot slået de 7 enkle ord op, som jeg ligeså godt kunne have slået op på Gyldendals.

Vil det være et retfærdigt grundlag at bortvise mig på? Jeg føler selv at jeg har været dårligt informeret, da vi til terminsprøven tilsyneladende måtte bruge alle former for hjælpemidler, og mange af mine kammerater, som jeg har snakket med idag, har også slået ting op på Google - de var så bare heldige at tilsynsværgen ikke gik forbi da de gjorde det.

Jeg har ikke handlet med onde intentioner, og jeg har aldrig nogensinde snydt i min gymnasietid. Jeg plejer altid at få 12 i Engelsk, både mundtligt og skriftligt, så det var egentligt bare et spørgsmål om at jeg kom til at slå ord op et forkert sted. Er virkelig ked af, hvis jeg skulle blive bortvist fra eksamen på dette grundlag.

Hvad ville i gøre i min situation? Jeg har selvfølgelig snakket med rektor om det, og lagt alle kortene på bordet, men han siger at det er censorene der skal træffe afgørelsen, så nu kan jeg bare gå rundt og bide negle og være nervøs - ikke særligt optimalt når jeg har en eksamen imorgen, og flere i næste uge.

Mvh. Den fortvivlede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af mariegertz (Slettet)

Muligvis fordi du ikke må bruge internet til eksamen.. 


Svar #2
27. maj 2013 af jokoloko45 (Slettet)

#1 Jo, det er det der er humlen. Det må vi godt, men vi må åbenbart kun bruge Gyldendals som opslagsværk. Men det giver jo det samme resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Nu ved jeg ikke om du må bruge nettet, men plejer It afdelingen ikke kun at give adgang til f.eks. Gyldendal og andre undervisningens sider? Så det undre mig lidt at de ikke har lukket af for Google, for du har vel ikke selv logget på med mobilen eller andre tilgængelige netværks. Gætter på at de kunne se din færden fra dit gymnasium login?


Svar #4
27. maj 2013 af jokoloko45 (Slettet)

#3 Det håber jeg lidt, og jeg er også frustreret over, at de ikke har lukket de sider ned, som de mener at vi ikke må have adgang til. De har bare åbnet nettet fuldstændigt, hvilket jo lidt er en faldgrube i sig selv, hvis man er uopmærksom et sekunds tid.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Haha hvordan kan endnu en it afdelingen være så inkompetent. Det eneste de skal sørge for hvert år til eksamenstid, er at lukke nettet så det ikke er tilgængeligt for de bruger som er til diverse prøver i lige i et bestemt tidsrum. Det du har været udsat for brude overhovedet ikke være muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2013 af peter lind

Har du klart fået at vide, hvilken begrænsninger der er i brugen af nettet ?. Det synes jeg er væsentligt. Hvis du har klart fået at vide at du ikke må bruge google er du på den. Hvis nogle vil snyde bevidst og gør det og bliver fanget i det kan de ikke bare slippe med at de kun ville slå nogle ord op. Nu er det at bruge nettet ret nyt og gymnasiet skal lære hvilken faldgruber der er. De har måske ikke tænkt på at nogle kunne gøre som dig, og derfor ikke advaret mod det eller sat filtre op. (Jeg ved ikke hvor nemt det er at sætet filtre op. Det kan jo også være et problem) Du kan håbe på at de er large, da der kan være og er nogle indkøringsproblemer. også under hensyn til at du ellers klarer dig så godt i engelsk Et kompromis kunne være at sende dig til sygeeksamen; men den tvivler jeg nu på.  For fremtidige eksamener vil jeg foreslå at man fra starten starter de sider op man må bruge. Så er man ikke fristet til at lave sådan en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2013 af mætttehansen (Slettet)

Vi fik af vide op til flere gange inden prøven startede, at vi selvfølgelig ikke måtte bruge internettet overhovedet! Og det ville betyde bortvisning fra eksamen, hvis det skete. Jeg kan ikke se, hvorfor det ikke er korrekt det som er sket? I opgavebesvarelsen har der jo ikke stået at du må bruge nettet - ergo, du har snydt ved at gå online.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2013 af sansolansobanso (Slettet)

Man må under ingen omstændigheder gå på internettet under en eksamen på STX. Derfor er det desværre snyd. 


Svar #9
27. maj 2013 af jokoloko45 (Slettet)

#6 Jeg synes det har været meget vagt med information, siden vi gerne måtte bruge fuld netadgang til terminsprøven - men jeg kunne nok regne ud at den ikke gik til eksamen.
Det var selvfølgelig en fejl af mig, at jeg ikke bare startede Gyldendals op med det samme, men tror bare ikke lige jeg havde tænkt over alvoren i situationen.
Med hensyn til filtre er det ret let, hvilket jeg nævnte over rektor. Der trak han så lidt på smilebåndet, og sagde at jeg selvfølgelig havde ret, men det var der ikke noget at gøre ved.

#7 Vi måtte gerne bruge Gyldendals som opslagsværk. Derfor så jeg heller ikke noget galt i, at bruge google.translate som opslagsværk til enkelte ord, da det jo fungerer på præcis samme måde.

#8 Forkert. Det kan godt være det er gældende for mange gymnasier, men vi måtte gerne gå på internettet for at bruge Gyldendals.

 

Essensen i det hele er egentligt, at jeg synes at det er forkasteligt, hvis jeg skal bortvises på det grundlag, at jeg har brugt en forkert ordbog. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2013 af mætttehansen (Slettet)

Ja, du har brugt den forkerte - du har stadig overtrådt en regel..


Svar #11
27. maj 2013 af jokoloko45 (Slettet)

#10 Det er jeg godt klar over, at jeg har. Ellers havde jeg ikke oprettet denne tråd. 

Men hvis du kigger på det nøgternt, er der umiddelbart ikke nogen logik i, at dette skulle være forkert, da det jo tjener samme formål?
Det er der problematikken opstår. Jeg kan forstå hvis jeg havde plagieret en opgave. Fortæl mig ikke, at du ikke selv kan sidde i et svagt øjeblik, hvor du ikke tænker dig om, og per automatik kommer til at slå noget op et forkert sted.

Hvis du mener, at 3 års arbejde skal gå til spilde af den grund, er du, undskyld sproget, edermandme kynisk. Jeg har aldrig før overtrådt nogle regler. Jeg har med andre ord været en flittig gymnasieelev, og dette er min første fejltagelse i 3 år.


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. maj 2013 af powerfull499

Hvis du frygter, at du ikke bliver student pga. dette lille nummer så tag det helt roligt. Det værste, der kan ske, er, at du evt. skal aflægge en ny prøve. Det er menneskeligt at fejle, - og når IT-afdelingen ikke har lukket helt af for nettet (udover de ting som I må bruge), så er det nemmere at komme til at lave en fejl (eller snyde). I dit tilfælde lyder det som en fejl, og jeg er derfor ret sikker på, at du ikke bliver bortvist.


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2013 af mætttehansen (Slettet)

Jamen du kan jo ikke bevise, at du ikke har skrevet noget af opgaven via. google translate. Det er jo en påstand mod påstand. Jeg forstår godt, at du er træt af det, uden tvivl. Men jeg tror bare desværre ikke, at du kan få den arbejdet igennem, jeg håber det virkelig for dig, det gør jeg. Men du har brugt sider, som du ikke må- og ja, det er sket i en tanketorsk og det er bare super super uheldig for dig :-) 


Svar #14
27. maj 2013 af jokoloko45 (Slettet)

#12 Tak. Jeg håber også selv på det bedste...

#13 Det er rigtigt - dog har jeg min søgehistorik. Der står helt præcist "http:google.translate.com - inaptly" o.s.v. 

De kan altså se i min søgehistorik at det bare er enkle ord, som der er slået op. Jeg takker da for din opbakning, og så håber jeg, at det er bevis nok for dem.


Svar #15
29. maj 2013 af jokoloko45 (Slettet)

Har lige fået det afklaret med min rektor, de går ikke videre med sagen, så jeg er super glad nu :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. maj 2013 af peter lind

til lykke med det


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. maj 2013 af Cedzi (Slettet)

Eksamensformen er ret anderledes i år, da du til mange eksamener gerne må bruge net til godkendte hjemmesider.. F.eks. Lectio hvor dokumenter og tidligere afleveringer er tilgængelige. Til danskeksamen er Ordnet også tilladt, og vi måtte bruge biotechacademy til bioteknologi eksamen :) 


Skriv et svar til: Eksamens "snyd"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.