Historie

Religion i Middelalderen

13. juni 2013 af Tholm1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal lave en problemformulering.

Jeg har om religionen i middelalderen, som blandt andet omhandler korsfarernes syn på tyrkerne, fundet af den hellige lanse og erobringen af Jerusalem. Altså historier der fortæller om hvordan det hele blev bundet sammen af det religiøse fællesskab og hvordan de kristne drev muslimerne på flugt fra Antiokia.

Men hvordan kunne min problemformulering lyde?

Kan man skrive; Hvorfor opfattede man Vesteuropa som enhed, bundet sammen af det religiøse fællesskab, når sekularisering var helt utænkelig?

 

Eller hvordan kan jeg opstille en problemformulering?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2013 af NordiskSprogLitteraturStuderende

Hej Tina

Det virker modsætningsfyldt når du skriver at "historier der fortæller om hvordan det hele blev bundet sammen af det religiøse fællesskab" - og så skriver at de kristne drev muslimerne på flugt. Det virker ummidelbart som om religionen  splittede folk ad, i stedet for at "binde dem sammen"- Det er skam rigtigt at der foregik forfølgelser, men det er vigtigt at huske at disse ikke kun forgik på religionens (den kristne kirke) præmisser. ´Vasaller, hertuger, konger og lignende havde stor økonomisk interesse i at føre krig ligegyldigt om den var religiøs eller ej. 

 

Vh

Viktor


Skriv et svar til: Religion i Middelalderen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.