Engelsk
Grammatik
23. oktober 2005 af
soren_and (Slettet)
Hej!
Nogle enkelte grammatiske opgaver. Nogen der gider kigge det igennem? På forhånd tak!
1. Følgende sætninger skal oversættes til korrekt engelsk:
a) The nature is a valuable resource and we must avoid to pollute it.
b)In D. H. Lawrences novels women plays a important roll.
c) Academics are sometime accused to be boring, and on the whole I mean it is true.
d) There are a great different between to be poor and to be miserable.
Svar:
a)The nature is a valuable resource and we must avoid polluting it.
b) In D. H. Lawrence’s novels women play an important role.
c) Academics are sometimes accused of being boring, and in general I think it is true.
d) There is a great difference between being poor and feeling miserable.
2. Følgende sætning skal oversættes, og der skal redegøres for hvorfor der er brugt udvidet tid i "I am having dinner":
Engelsk:
"Where are you going?" she asked. "To the restaurant," I said. "I am having dinner with a friend."
Dansk:
”Hvor skal du hen?” spurgte hun. ”Til restauranten,” sagde jeg. ”Jeg skal spise middag med en ven.”
Grunden til at vælge udvidet tid her er fordi det er en begivenhed, der foregår over et begrænset tidsrum.
3. Forklar betydningsforskellen mellem a og b:
a) The DJ was about to start the music at 8 o'clock.
b) The DJ was to start the music at 8 o'clock.
Her forklarer b det faktum at discjockeyen starter musikken klokken 8, hvorimod a forklarer selve situationen klokken 8, hvor discjockeyen skal til at starte musikken.
4. Oversæt tekststykket:
Dansk:
Jeg går ofte i naturen, men i går faldt jeg og kom på hospitalet. Og selvom videnskaben har gjort store fremskridt, må jeg simpelthen blive i sengen. "Kun tiden læger alle sår," sagde lægen smilende.
Engelsk:
I often take a walk in the nature, but yesterday I fell and got sent to the hospital. And although science has made great progress I simply have to stay in bed. “Only time heals all wounds,” said the doctor smiling.
Nogle enkelte grammatiske opgaver. Nogen der gider kigge det igennem? På forhånd tak!
1. Følgende sætninger skal oversættes til korrekt engelsk:
a) The nature is a valuable resource and we must avoid to pollute it.
b)In D. H. Lawrences novels women plays a important roll.
c) Academics are sometime accused to be boring, and on the whole I mean it is true.
d) There are a great different between to be poor and to be miserable.
Svar:
a)The nature is a valuable resource and we must avoid polluting it.
b) In D. H. Lawrence’s novels women play an important role.
c) Academics are sometimes accused of being boring, and in general I think it is true.
d) There is a great difference between being poor and feeling miserable.
2. Følgende sætning skal oversættes, og der skal redegøres for hvorfor der er brugt udvidet tid i "I am having dinner":
Engelsk:
"Where are you going?" she asked. "To the restaurant," I said. "I am having dinner with a friend."
Dansk:
”Hvor skal du hen?” spurgte hun. ”Til restauranten,” sagde jeg. ”Jeg skal spise middag med en ven.”
Grunden til at vælge udvidet tid her er fordi det er en begivenhed, der foregår over et begrænset tidsrum.
3. Forklar betydningsforskellen mellem a og b:
a) The DJ was about to start the music at 8 o'clock.
b) The DJ was to start the music at 8 o'clock.
Her forklarer b det faktum at discjockeyen starter musikken klokken 8, hvorimod a forklarer selve situationen klokken 8, hvor discjockeyen skal til at starte musikken.
4. Oversæt tekststykket:
Dansk:
Jeg går ofte i naturen, men i går faldt jeg og kom på hospitalet. Og selvom videnskaben har gjort store fremskridt, må jeg simpelthen blive i sengen. "Kun tiden læger alle sår," sagde lægen smilende.
Engelsk:
I often take a walk in the nature, but yesterday I fell and got sent to the hospital. And although science has made great progress I simply have to stay in bed. “Only time heals all wounds,” said the doctor smiling.
Svar #2
25. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)
Hej Soren,
The nature = Nature
...women = el ..., women
and in general.... = el. and in general/taken as a whole, I believe....
Academics... = The academic community is
I think = el. I believe
Resten af spørgsmålene er vist blevet besvaret herinde før. Prøv at søge i forumets søgemaskine og se om du kan finde dem.
MVH
Fingersen
The nature = Nature
...women = el ..., women
and in general.... = el. and in general/taken as a whole, I believe....
Academics... = The academic community is
I think = el. I believe
Resten af spørgsmålene er vist blevet besvaret herinde før. Prøv at søge i forumets søgemaskine og se om du kan finde dem.
MVH
Fingersen
Svar #3
25. oktober 2005 af soren_and (Slettet)
Takker!
Jo, fandt til 2 og 3, men ikke til oversættelsen, 4... :(
Jo, fandt til 2 og 3, men ikke til oversættelsen, 4... :(
Skriv et svar til: Grammatik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
