Psykologi

Adgangskvotient

26. juni 2013 af devli (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg sidder med et gennemsnit på 10,0 inkl. min bonus. Adgangskvotienten på AAU var sidste år 9,6. Hvordan tror I mine chancer ser ud for at få en plads i kvote 1 her d. 30. juli? Og jeg ville gerne høre om der er andre der sidder i samme båd evt.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2013 af dannysannem

Sikke et flot snit. 

Det er umuligt på forhånd at sige noget om kvotienten andet end at den sikkert ligner den fra sidste år. Du skal bare søge ind og slå koldt vand i blodet. Og så skal du have en plan B: hvad skal der ske hvis jeg ikke kommer ind?

En mulighed for plan B kan fx være at tage en snak med dig selv om hvad der egentlig motiverer dig for at søge ind på psyk. Er det prestigen? er det fordi du gerne vil arbejde med mennesker? er det fordi du gerne vil forstå dig selv(har hørt at mange der søger psykologien gør det bevidst eller ubevidst fordi de har et eller andet med dem selv de gerne vil blive klogere på)? Ellers hvad er det egentlig du brænder for? Og så kan det jo være interessant ud fra de overvejelser at se om andre uddannelser kan gve dig noget lige så godt ... eller måske endda noget bedre???

Jeg arbejder på Rønde Højskole, hvor vi blandt andet har en pædagogisk og psykologisk linje. Eleverne på linjen har alle sammen en ide om at de gerne vil arbejde med mennesker. Og nogen af dem mener også på forhånd at de ved hvilken studieretning de vil vælge. Men det er ikke sjældent at en elev på forhånd tænker: psykologi, det er lige mig. Men efter at have sat sig ind i hvilke andre muligheder der findes for uddannelse og efterfølgende erhverv finder de ud af hvad de i virkeligheden brænder for, og vælger fx en pædagoguddannelse eller en humanistisk uddannelse på uni.

Så mit råd er: hav en plan B - tag evt et sabbatår

 


Svar #2
26. juni 2013 af devli (Slettet)

Jeg har taget sabbatår og jeg har også en plan B. Ville bare høre om nogen havde et bedre bud end jeg selv har :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2013 af dannysannem

OK  - ja så virker mit svar nok lidt overflødigt :-))

 


Skriv et svar til: Adgangskvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.