Psykologi

Psykologi - hjælp

29. juni 2013 af JasminBL (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej.

Jeg er på vej til 9. klasse, hvor det gælder. Indtil videre har jeg ingen problemer, og jeg klarer mig godt i skolen. Jeg er en af dem, der får topkarakterer. Jeg vil rigtig gerne være psykolog, men hvis jeg kom på gymnasiet, hvilken linje skal jeg så have? Hvad er kravene? Hvor højt skal ens gennemsnit være, hvis man vil være psykolog? Hvor høje krakterer skal man have?
Tak på forhånd!

Svar #1
29. juni 2013 af JasminBL (Slettet)

Karakterer*

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juni 2013 af Mundo

Adgangskravene er dansk A, engelsk B, matematik B samt enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B (fundet på uddannelsesguiden http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/samfundsvidenskabeligebacheloruddannelser/oevrigesamfundsvidenskab/psykologi.aspx#fold3)

Men det eneste du skal tænke på i den forbindelse er at du skal sørge for at få matematik på mindst B-niveau. Hvis du tager det almene gymnasium, så får du automatisk dansk A og historie A samt engelsk på mindst B-niveau. Du skal også huske på at det ikke er nogen katastrofe hvis du kommer til at mangle et fag på et bestemt niveau, for du kan tage suppleringskurser bagefter. Det vigtigste i forbindelse med valg af fag er at vælge nogle fag du er god til og har interesse for, da det sandsynligvis er disse fag du kan score de højeste karakterer i. Gennemsnittet for at komme ind på psykologi varierer fra år til år og fra universitet til universitet. Jeg læser selv psykologi i Århus. I år var gennemsnittet 10,4 for at komme ind på psykologi på Århus universitet, men det kan sagtens falde de næste par år, det er ikke til at sige. Hvis du søger ind i Aalborg eller Odense, er snittet sandsynligvis lavere. Du kan se adgangskvotienterne for 2012 inde på uddannelsesguiden. Håber det hjalp, ellers kan du bare stille flere spørgsmål :)


Svar #3
29. juni 2013 af JasminBL (Slettet)

Det hjalp meget! Tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juni 2013 af 123434

Du skal starte i 9.klasse efter sommerferien? Du har stadig lang tid til, at du skal på uni. 10, 4 lyder af meget, men det er faktisk sådan, at man kan gange med 1,08 inden for 2 år. Så ryger snittet ned på 9,6, som lyder mere overskueligt. Når du engang er færdig med gymnasiet, bliver 1,08-reglen sikkert afskaffet, og adgangskvoterne vil falde. Du skal sørge for matematik på mindst B-niveau. Måske skulle du vælge psykologi c for at finde ud af, om psykologistudiet er noget for dig. Ungdomsuddannelser er selvfølgelig ikke samme niveau som uni, men det kan måske hjælpe dig til, at beslutte om du synes faget rent faktisk er spændende. De studerende, jeg har talt med, giver udtryk for at studiet er meget teoretisk. Det tager lang tid før man kommer ud og snakker med folk. Efter hvad jeg har hørt, er det først efter man er færdiguddannet. Jeg går selv med drømmen om at læse psykologi.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juni 2013 af Mundo

Det er rigtigt at psykologi er et meget teoretisk studie, men der er dog en praktikperiode i slutningen af uddannelsens forløb. På psykologi har vi meget selvstudie. Vi har ikke ret mange forelæsninger og holdtimer, vi har derimod mange tekster, som vi selv skal sørge for at få læst. Synes også det er en god ide at vælge psykologi på gymnasiet, det kan måske give et lille indblik i faget. Har dog hørt fra nogle af mine medstuderende, at psykolgi på gymnasiet var meget anderledes end det vi hidtil har beskæftiget os med på psykologistudiet. Men hvis du finder ud af at psykologi på gymnasiet er spændende, så vil du nok også synes at psykologistudiet er spændende :)


Skriv et svar til: Psykologi - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.