Psykologi

Dynamisk psykoanalyse_Freud

31. august 2013 af thildetp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan id følge primærtænkning, mens ego følger sekundærtænkning, eller erstatter den ene den anden? I så fald: hvad bliver der af id, hvis sekundærtænkningen "regerer".

Vil nogen forklare mig forskellen på regression og fiksering? Det er svært for mig at holde dem adskilt fra hinanden.

De næste linjer får mig til at rejse spørgsmålene: Hvad er forskellen på libido og seksualdrift i barndommen?
Hvordan knyttes de erogene zoner til seksualdriften i barndommen og voksenlivet?
Er de erogene zoner udelukkende symboler på behov?

hvilke konsekvenser svigt i de psykoseksuelle stadier har for menneskets udvikling. Jeg synes ikke, det fremgår af teksten, hvad der kan gå galt, og hvad barnets behov helt konkret er i hver fase for at undgå svigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af klotte (Slettet)

Ved ikke lige hvilken Freudtekst du sidder med men her er en forklaring :

id kører eget løb med primærprocesser og egoet kører sideløbende med sekundærprocesserne....nogle gange brager det ubevidste igennem som f.eks i fortalelserne. Forestil dig to sideløbende processer.

Regression er tilbagenvenden til tidligere udviklingstrin.Det kan være til et traume eller et udviklingsfiksering. Men man taler også om regression i jegets tjeneste= kunstneriske processer.

Libidoen = energi= drifter ...der søger behovstilfredsstillelse 

Hver aleder har libidoobjekter og dem bærer vi med os igennem barndommen og i voksenlivet. I puberteten gentages de ofte. De erogene zoner er droftens objektmål.

Hvilken tekst ? traumeteorien siger jo at oplevelser kan fortrænges og påvirke dig ubevidst og have en tendens til at gentage sig i det der hedder gentagelsestvang.

Spørg gerne mere :)

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af 123434 (Slettet)

1# Hvad menes med primær-og sekundærprocessor

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2013 af klotte (Slettet)

http://www.netpsych.dk/articles.aspx?id=91


Skriv et svar til: Dynamisk psykoanalyse_Freud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.