IT

Alm. office vs. open office?

15. september 2013 af MaryFont (Slettet)

Hej! Jeg er endelig kommet med på Mac-vognen og er indtil videre yderst tilfreds. Dog er jeg løbet ind i det problem, at fx mine CV- og ansøgningsfiler nu ser lidt mærkelige ud. Jeg skal altså have indstalleret noget office på computeren, men ved ikke så meget om det, så det ville være rart med lidt vejledning fra kundige IT-eksperter :)

Jeg anvender skriveprogram i meget høj grad i forbindelse med studie og arbejde, så det er vigtigt for mig, at det fungerer helt optimalt. 

Hvad er den indholdsmæssige forskel på den "almindelige" office og open office? Hedder det "open" office fordi det er gratis eller er det fordi, de filer man opretter bliver tilgængelige for andre? Hvad bruger I selv, og hvad har I af erfaringer? Kort sagt, hvad vil I anbefale?

Vh. Mary


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af ChristianSchou (Slettet)

Jeg vil helt klart anbefale Microsoft Office Pakken til dig. Open Office er et open sourc program, da jeg gik i folkeskole var det hvad skolen kunne få fat i og jeg var mildest talt ved at brække mig over det (min mening om open office) jeg er vant til microsoft. Office pakken dækker alt man har brug for på sit studie, powerpoint, excel, outlook, word etc. 

Fordi du har open office betyder det ikke din filer bliver tilgængelige for andre, det er bare et gratis skrive program. På mange uddannelser kræver skolen at man har microsoft da det er det program lærerne også bruger til at give opgaver i. 

Så hvis du har brug for et skriveprogram der er godt. Så skal du have Word :-)

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du bør også overveje LaTeX (udtalt latek) til tekstbehandling. Det kan ikke erstatte en officepakke, da det kun bruges til tekst.

Det benyttes på DTU og KU og sikkert på mange andre højere uddannelsessteder.

Fordelen ved LaTeX er, at det kan producere dokumenter, der grafisk er bedre end Word, og at det har en del udvidelser, der ikke findes i Word.

LaTeX benytter en masse koder, som man selv skal lægge ind i teksten til formattering. Det er selvfølgelig nemmere blot at skrive løs i Word, men man har mere styr over, hvad der sker i LaTeX. Når dokumentet er skrevet færdig, kører man det gennem selve LaTeX-programmet, der danner den endelige tekst i PDF, Postscript eller LaTeXs eget DVI.

Et Worddokument indeholder normalt hele rettelseshistorien. En modtager kan gå tilbage og læse, hvad man har rettet. Det kan man ikke i LaTeX.

Hvis du vil i gang med LaTeX, skal du bruge en LaTeX-pakke. Den kan fås fra MikTeX (gratis). Derudover skal du  bruge et redigeringsprogram. NotePad kan bruges, men TexnicCenter har en masse hjælpemidler.

Her på portalen er der mulighed for at benytte en lille del af LaTeX i indlægene.


Skriv et svar til: Alm. office vs. open office?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.