Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP Mainstream

29. september 2013 af OleWulf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære studieportalen

Jeg skal senest vælge SRP-emne i morgen og i den forbindelse har jeg overvejet Jordskredsvalget i fagene historie og samfundsfag. Problemet er, at jeg har hørt en del som har tænkt sig at skrive om disse emner, hvilket jeg bliver en anelse bekymret over.

Vil ens lærer og censor ikke i højere grad kunne se fejl og mangler ved et emne, som de fleste vælger at skrive om? Og vil et emne der er mainstream ikke blive en dårligere opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af tobiascl94

Jeg forstår godt din bekymring. Rent principielt skal lærerne jo vurdere hver enkelt opgave individuelt og dermed uden at sammenligne den med andre. Desuden er det slet ikke sikkert, at samme lærer eller samme censor skal læse alle opgaver om jordskredsvalget - du kan sagtens få en censor, der kun læser din opgave om det emne.

Når det er sagt, er der alligevel noget om, at lærer/censor nok i et eller andet omfang er gladere for opgaver, hvor man tænker lidt anderledes ift. sit emne og sine problemstillinger. Der er nok nogen emner der er blevet skrevet så meget om at lærer/censor kan tænke at man har taget emnet for at gøre det (for) nemt for sig selv! Det du kan gøre er jo at skrive en problemformulering, der er lidt "anderledes" og måske angriber emnet på en atypisk måde.

Alt i alt: Du skal ikke være bekymret! Opgaverne bliver vurderet individuelt og lige præcis hvad gælder SRP er der aldrig to opgaver der er ens så det ville ovenikøbet være svært at sammenligne dem! Prøv dog at lade være med at gøre din opgave alt for "mainstream".

Håber det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2013 af MaibritG

Øv, jeg troede faktisk at du ville skrive om selve mainstream-begrebet, hvilket i øvrigt er i fin tråd med fagene samfundsfag og historie. 

Ang. dit spørgsmål, er jeg enig med #1: Opgaverne bliver vurderet individuelt, og derfor bør emnevalget ikke have nogen betydning. På den anden side, kan jeg godt forstå, at man vil lave en lidt mere speciel/anderledes opgave. Det valgte jeg selv ifbm. min egen SRP i fagene teknologi B og kommunikation/IT A 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: SRP Mainstream

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.