Andre fag

Programmering i JAVA Tværsum med String

04. oktober 2013 af lufthansa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg har lavet følgende program i JAVA:

Det tager en Integer som input og udregner tværsummen. Nu skal jeg i stedet for at bruge en Integer som input bruge en string altså public static int crossSum(String n) istedet. Jeg skal altså ændre mit console input til next() istedet for nextint().

1. hvordan kan jeg få den til at tjekke og melde at indtastningen er ulovlig?

2. hvordan får jeg den nederste del til at regne tværsummen ud når inputtet er en string og ikke en int ?

Håber nogen kan hjælpe mig, på forhånd tak

import java.util.*;

public class CrossSum {

private static Scanner console;

public static void main (String[] args) {

int tal1;

console = new Scanner(System.in);

System.out.print("Indtast et heltal :");

tal1 = console.nextInt();

if (tal1 <= 0)

System.out.println("Du har indtastet et negativ tal "+ tal1);

else {

int k = crossSum(tal1);

System.out.println("Tvaersummen af det indtastede tal er " + k);

}

}

public static int crossSum (int n) {

int sum;

sum = 0;

while (n>0) {

sum += n % 10;

n /= 10;

}

return sum;

}

}


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

if(x==tr(x)) {

return 'yes'

else return 'no'

}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

På engelsk kaldes tværsum for "digit sum".


Skriv et svar til: Programmering i JAVA Tværsum med String

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.