Andre fag

Java

08. oktober 2013 af lufthansa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har forsøgt at konstuere et program vending machine til min allerførste programmerings opgave. Jeg kan simpelthen bare ikke finde ud af hvordan jeg bruger methods og classes for at gøre det kortere.

Håber virkelig der er en venlig sjæl som kunne vise mig det med et eksempel og ikke bare en standard forklaring for den har jeg fra min lærebog.

import java.util.*;
public class Automaton {

public static void main (String[] args) {
boolean exit;
exit = false;
String choice;
String coin;
String first ="You have choosen ";
String second =", please pay ";
String third = " pence and type select when done; ";
String coinsacc = "Coins accepted: 1,2,5,10 and 20: ";
String in = "Insert coin: ";
String water1 = "water";
String coca = "cola";
String juicy ="juice";
String thanks = "Thank you. No change.";
String thank = "Thank you. Your change is: ";
String back = " pence remaining.";
String not = "Not enough paid ";
String pence = " pence.";
String select = "select";
final int juice = 15;
final int water = 10;
final int cola = 12;
Scanner console = new Scanner(System.in);
while (!exit) {
System.out.println("Choose your drink ");
System.out.println("Water press w ");
System.out.println("Cola press c ");
System.out.println("Juice press j ");
System.out.print("Your choice: ");
choice = console.next();
if (choice.equalsIgnoreCase("w")) {
System.out.println(first + water1 + second + water + third);
System.out.println(coinsacc);
int amount = 0;
while (amount < 100000000) {
System.out.println(in);
coin = console.next();
if (coin.equals("1")) {
amount += 1;
} else if (coin.equals("2")) {
amount += 2;
} else if (coin.equals("5")) {
amount += 5;
} else if (coin.equals("10")) {
amount += 10;
} else if (coin.equals("20")) {
amount += 20;
} else if (!coin.equals("1") && !coin.equals("2") && !coin.equals("5")
&& !coin.equals("10") && !coin.equals("20") &&
!coin.equalsIgnoreCase(select)) {
System.exit(0);
} else if (coin.equalsIgnoreCase(select) && amount == 10 ) {
System.out.println(thanks);
} else if (coin.equalsIgnoreCase(select) && amount > 10) {
System.out.println(thank + (amount - water) + pence);
} else if (coin.equalsIgnoreCase(select) && amount < 10) {
System.out.println(not + (water - amount) + back);
break ;
}
}
}
if (choice.equalsIgnoreCase("c")) {
System.out.println(first + coca + second + cola + third);
System.out.print(coinsacc);
int amount = 0;
while (amount < 100000000) {
System.out.println(in);
coin = console.next();
if (coin.equals("1")) {
amount += 1;
} else if (coin.equals("2")) {
amount += 2;
} else if (coin.equals("5")) {
amount += 5;
} else if (coin.equals("10")) {
amount += 10;
} else if (coin.equals("20")) {
amount += 20;
} else if (!coin.equals("1") && !coin.equals("2")
&& !coin.equals("5") && !coin.equals("10")
&& !coin.equals("20") && !coin.equalsIgnoreCase(select)) {
System.exit(0);
} else if (coin.equalsIgnoreCase(select) && amount < 12) {
System.out.println(not + (cola - amount) + back);
} else if (coin.equalsIgnoreCase(select) && amount == 12 ) {
System.out.println(thanks);
} else if (coin.equalsIgnoreCase(select) && amount > 12) {
System.out.println(thank + (amount - cola) + pence);
break ;
}
}
}
if (choice.equalsIgnoreCase("j")) {
System.out.println(first + juicy + second + juice + third);
System.out.print(coinsacc);
int amount = 0;
while (amount < 100000000) {
System.out.println(in);
coin = console.next();
if (coin.equals("1")) {
amount += 1;
} else if (coin.equals("2")) {
amount += 2;
} else if (coin.equals("5")) {
amount += 5;
} else if (coin.equals("10")) {
amount += 10;
} else if (coin.equals("20")) {
amount += 20;
} else if (!coin.equals("1") && !coin.equals("2")
&& !coin.equals("5") && !coin.equals("10")
&& !coin.equals("20") && !coin.equalsIgnoreCase(select)) {
System.exit(0);
} else if (coin.equalsIgnoreCase(select) && amount < 15) {
System.out.println(not + (juice - amount) + back);
} else if (coin.equalsIgnoreCase(select) && amount == 15 ) {
System.out.println(thanks);
} else if (coin.equalsIgnoreCase(select) && amount > 15) {
System.out.println(thank + (amount - juice) + pence);
break ;
}
}
}
else if (choice.equalsIgnoreCase("terminate")) {
System.out.print("Done");
exit = true;
}
}
}
}


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af DavidJac (Slettet)

Lang tid siden jeg har set Java.. Vil nok opfordre dig til at finde hjælp et anden sted end studieportalen. Der er mange gode forums for Java, de er dog oftest på engelsk.


Skriv et svar til: Java

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.