Samfundsfag

Synopsis

09. oktober 2013 af NissenNee (Slettet)

Hejsa. Jeg skal skrive en samfundsfags synopsis og har opstillet nogle forskellige problemformuleringer, men jeg har lidt svært ved at vælge... måske kunne i hjælpe mig?

problemformuleringerne lyder sådan:

Har den større prioritet af individet nedgraderet familien?

Har de mange muligheder i det senmoderne samfund gjort det svære at danne sig en identitet?

Hvad skyldes de unges behov for Fame?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af 123434

De 4 familietyper Lars Dencik. 

"Når familien fungerer som et team træffes beslutninger gennem forhandlinger, hvilket gør, at alle i familien på den ene side føler, at de er en del af et fællesskab – men at der også er plads til den enkeltes ønsker og præferencer. Der er en grundlæggende forståelse for, at familien skal fungere, og at alle må ofre lidt, for at den samlede helhed kommer til at fungere bedst muligt.

I den patriarkalske familietype tages der udgangspunkt i patriarkens vurdering af, hvad der er bedst for familien. Der er mindre plads til, at den enkelte kan udleve sit potentiale, og deltagerne i familien socialiseres ind i en opfattelse af, at der ikke stilles spørgsmål til patriarkens beslutninger. Der er ringe plads til selvhævdende og individuel adfærd.

Svingdørsfamilien bærer præg af, at det er de individuelle præferencer, som styrer familielivet. Man mødes i døren på vej til og fra sine individuelle aktiviteter. Familien er en skal for de enkelte individers aktiviteter – men der tages i ringe grad hensyn til familien, når individerne skal træffe beslutninger om hvor og hvornår, de skal udøve deres interesser.

I det sociale akvarium er deltagerne i familielivet godt nok til stede under samme tag – men de er til stede på en passiv måde, der gør, at familien som et meningsgivende fællesskab udhules. Traditionelle familietiltag som fælles måltider og samvær finder nok sted, men det er i højere grad styret af tilfældigheder end af en bevidsthed om, at aktiviterne er vigtige for familiesammenholdet. "

http://sociologiskset.systime.dk/index.php?id=101


Skriv et svar til: Synopsis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.