Andre fag

naturvidenskabelige fag??

03. november 2005 af sis88 (Slettet)
hej.. :)

hvad er det der gør, at fysik er et naturvidenskabeligt fag, og at matematik ikke er ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

At man i fysikken beskæftiger sig med at få en til stadighed bedre forståelse af naturen, mens dette ikke er tilfældet i matematikken.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

#0 & #1

Jeg er meget uening i, at matematik ikke er et naturvidenskabeligt fag, da det både bliver klassificeret som det på min skole, men også fordi, at du overhovedet ikke kan forstå hverken fysik eller kemi uden matematik.

Matematikken er også en meget vigtig del af "naturen"

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2005 af fixer (Slettet)

Videnskaberne inddeles i to delmængder.

Den ene er naturvidenskaben, som beskæftiger sig med de fysiske aspekter af Jorden og Universet. Et eksempel på et fagområde i denne mængde er fysikken.

Den anden er de socialevidenskaben som beskæftiger sig med de menneskelige aspekter af verden. Et eksempel på et fagområde i denne mængde er antropologi.

Fælles for videnskaberne er at de "bekender" sig til den videnskabelige arbejdsmetode: observere fænomener, bruge logik til at opstille hypoteser der giver plausible forklaringer på det observerede, foretage forudsigelser udfra hypoteserne og verificere disse eksperimentelt.

Omend matematikken er uløseligt knyttet til naturvidenskaberne som modelleringsværktøj, er matematik i sig selv ikke en naturvidenskab. I matematikken anvendes ikke den videnskabelige arbejdsmetode. Rendyrket matematik tilvejebringer heller ikke en større forståelse af naturen.

Der findes de der hævder, at matematik er en naturvidenskab. Deres argument er enten at eksperimenter ikke er væsentlige for en naturvidenskab eller at matematiske beviser er ækvivalente med fysiske eksperimenter.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2005 af chinpo (Slettet)

#0

Matematik er da i særdeleshed et naturvidenskabeligt fag, ved alle universiteter finder du matematik studiet under det naturvidenskabelig fakultet!
Især ved Århus Universitet ses det, at matematik er naturvidenskabelig, da studiet nærmest kan betragtes som hjørnestenen ved fakultet.

Hvem siger at matematik ikke er naturvidenskabelig??

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis matematik var naturvidenskabeligt, skulle lingvistik vel også være det...vi bruger da også dagligsproget til at beskrive vores verden.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2005 af allan_sim

#4.
Tja, og følgende er skrevet af matematikere ved Aarhus Universitet:

http://home.imf.au.dk/matjph/kronikPOL.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2005 af allan_sim

#6. Læg specielt mærke til følgende citat:

"I naturvidenskaberne må teorier ofte modificeres i overensstemmelse med nye eksperimenter. Hvis noget derimod er bevist i matematik, står det som en sandhed til alle tider"

Det indikerer jo unægtelig en (i mine øjne logisk og korrekt) skelnen mellem naturvidenskab og matematik.

Skriv et svar til: naturvidenskabelige fag??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.