Fysik

Bølger?

23. oktober 2013 af Scottcph (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEj..jeg sidder med denne opgave. 

En vandbølges udbredelseshastighed kan beskrives ved v= √(g*∂/2*π) , hvor g er tyngdeaccelerationen og ∂ er bølgelængden.  

Jeg får at vide at perioden er 1.8s og derfra har jeg beregnet frekvensen = 1/1.8 = 0.555556 Hz

Hvordan finder jeg bølgelængden ud fra perioden og frekvensen alene ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at f·λ = v .


Svar #2
23. oktober 2013 af Scottcph (Slettet)

Jeg kender ikke hastigheden ? og jeg har jo fået formlen for udbredelseshastigheden...så jeg forstår ikke rigtig hvad du mener!


Svar #3
23. oktober 2013 af Scottcph (Slettet)

Jeg har kun f...hverken λ, eller v bliver givet i opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Indsæt det i udtrykket for v:

v2 = g·λ/(2π) = g·ν/(2π·f)

og divider med v på hver side.


Svar #5
23. oktober 2013 af Scottcph (Slettet)

Fantastik...tusind tak :) 


Skriv et svar til: Bølger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.