Samfundsfag

Snowden og NSA

10. november 2013 af Idasp96 - Niveau: A-niveau

Kære Jer derude.

Jeg har VIRKELIG svært ved at få et kortfattet handlingsforløb over hvad de nye skandaler handler omkring Snowdens nye offentligørelser, NSA's forhold til Danmark og Sammarbejdet mellem Tyskland og Rusland???

Håbede på nogen kunne formulere en kortfattet handlingsforløb over overstående episoder, forhar virkleige svært ved finde sammenhængen :)

Tak på forhånd!

Kh. Ida.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af 123434

"
USA 09.07.13 kl. 17:24

Sagen om Edward Snowdon

Den 30-årige eks-efterretningsmand Edward Snowden står bag omfattende afsløringer om USA's overvågning.

Artikel Fakta om Edward Snowden

Afsløringerne blev bragt i begyndelsen af juni i The Guardian og The Washington Post og blev straks forsidestof verden over.

Snowden forlader allerede USA i maj. Whistlebloweren søger skjul i Hongkong.

Han har en fortid som datatekniker i CIA og har arbejdet på kontrakt for National Security Agency (NSA) via it-selskabet Booz Allen Hamilton.

7. juni skriver The Washington Post, at amerikanske efterretningsfolk og agenter har "direkte" adgang til centrale computerservere hos ni førende internetselskaber i USA. Det gælder blandt andre it-giganterne Facebook, Google, Microsoft, Skype, YouTube og Apple.

22. juni bliver Snowden hjemme i USA sigtet for spionage, tyveri og "konvertering af statens ejendom". Samtidig opfordrer USA myndighederne i Hongkong til at tilbageholde Snowden .

23. juni forlader Edward Snowden Hongkong på et fly mod Moskva.

23. juni bringer Hongkong-avisen Sunday Morning Post et interview med Edward Snowden , der fortæller, at NSA har hacket sig ind i kinesiske mobiloperatørers datanet og dermed skaffet sig adgang til millioner af sms'er i Kina.

30. juni bringer det tyske magasin Der Spiegel historien om, at NSA har ført omfattende overvågning af centrale EU-kontorer - blandt andet hovedkvarteret i Bruxelles. Historien er baseret på hemmelige dokumenter fra Edward Snowden.

9. juli rapporterer nyhedbureauet med baggrund i russiske kilder, at Edward Snowden takker ja til tilbuddet om asyl i Venezuela."

http://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE5706429/sagen-om-edward-snowdon/


Skriv et svar til: Snowden og NSA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.