Fysik

HJælp til F_res = F_t - F_gn

11. november 2013 af Budsmoke

Hej :)

Jeg har lavet en øvelse med nogle lodder i frit fald..

Jeg har lavede nogle strimler papir, hvori jeg har hængte et vægtlod, som skulle føres forbi et stykke karbonpapir, som så satte nogle prikker på papirstrimlen.

Ideen med forsøget er at finde de tre vægtlodders accelerationer, men min lærer sagde noget at at finde den totale gnidningskraft med denne formel Fres = Ft - Fgn

Jeg har lavet mine diagrammer og og lave en regression og jeg er en anelse forbi 9,82m/s2

jeg er lidt lost her, ellers har jeg bare stirret mig lidt blind på det hele.

Er den toltale gnidningskraft Fgn = Ft - Fres ??

Og jeg syntes bare, jeg har læst, at masse ikke har nogen betydning for hvilken acceleration et lod vil have i frit fald.. Er det forkert??

Håber nogen kan hjælpe mig lidt på vej :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af mathon

Den toltale gnidningskraft
er
                                               Fgn = Ft - Fres

Fald uden gnidning
                                              a = (F/m) = (m•g) / m = g    dvs uanset massen


Svar #2
11. november 2013 af Budsmoke

Takker :)


Skriv et svar til: HJælp til F_res = F_t - F_gn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.