Samfundsfag

Ligeløn

19. november 2013 af 123434

Hvordan kan det ske, at der stadig er mænd der tjener flere penge end kvinder? De udfører jo samme arbejde, men får alligevel mere i løn. Mig bekendt blev det indført ved lov, at mænd ikke måtte få mere i løn end kvinder indført ved lov i 70'erne


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfra ved du, at de udfører samme arbejde?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2013 af anonym32

Der er mange der mener, at det er fordi kvinderne er for dårlige til at forhandle deres løn op, så den bliver lige så høj som mændenes. Men nogle mener også at det stammer fra gamle dage og at lønsystemet nogle steder er gammeldags på den front. Det er noget som mange kvinder prøver at gøre noget ved. 


Svar #3
19. november 2013 af 123434

Men er det fordi, at mænd har anderledes(mere udfyldende) arbejdsbeskrivelser?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2013 af Walras

Når man laver den slags sammenligninger, sammenligner man ikke bare lønnen imellem mænd og kvinder. Man fjerner først (eller forsøger på at fjerne) alt den variation, der er i lønnen, fordi kønnene eventuelt arbejder i forskellige sektorer. Desuden tager man højde for mange andre forskelle (uddannelse eksempelvis). Meningen er, at lønnen sammenlignes imellem personer, der har samme uddannelse, samme job, samme alder etc., fordi det er den, som burde være lige. At denne løn ikke er lige, er uforklarligt, og det er så det, man forsøger at udrede. Ofte foregår det ved simpel regressionsanalyse.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2013 af SuneChr

Fra "gammel tid" kunne arbejdsgiveren ikke regne 100% med kvindelig arbejdskraft. Kvinden blev frugtsommelig og måtte, for en tid, forlade arbejdsmarkedet.


Skriv et svar til: Ligeløn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.