IT
Importering af data i Maple
10. november 2005 af
Export (Slettet)
Jeg har en stak data i en .txt-fil, der står i to kolonner, som jeg gerne vil arbejde med i Maple. Jeg har importeret dataene ved at skrive
> with(stats);
> file := fopen("stien", READ):
> T := importdata(file, 2);
Når jeg skriver T; får jeg så outputtet
[1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.],[7.,-3.,0.,6.,5.,1.,4.,-2.,10.,2.]
Mit problem er nu, hvordan jeg definerer hver af disse to lister -- lad os f.eks. sige som
L1 := [1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.]:
L2 := [7.,-3.,0.,6.,5.,1.,4.,-2.,10.,2.]:
uden at skulle til at markere listen maunelt og kopiere alle data.
Håber mit spørgsmål/problem er til at forstå, og at der er noget som kan hjælpe.
> with(stats);
> file := fopen("stien", READ):
> T := importdata(file, 2);
Når jeg skriver T; får jeg så outputtet
[1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.],[7.,-3.,0.,6.,5.,1.,4.,-2.,10.,2.]
Mit problem er nu, hvordan jeg definerer hver af disse to lister -- lad os f.eks. sige som
L1 := [1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.]:
L2 := [7.,-3.,0.,6.,5.,1.,4.,-2.,10.,2.]:
uden at skulle til at markere listen maunelt og kopiere alle data.
Håber mit spørgsmål/problem er til at forstå, og at der er noget som kan hjælpe.
Svar #1
10. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Du kan med fordel bruge følgende kortere kommando i stedet, men jeg kan dog ikke hjælpe mig med dit konkrete problem:
> T := readdata("stien", 2):
Her er 2 lig med antallet af kolonner med data.
> T := readdata("stien", 2):
Her er 2 lig med antallet af kolonner med data.
Svar #2
10. november 2005 af Export (Slettet)
Ja okay, det er faktisk ret smart. Er der nogen som ved hvordan jeg får løst mit problem?
Skriv et svar til: Importering af data i Maple
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
