Psykologi

Anton Antonovsky

11. december 2013 af sexysofie - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig?

jeg har prøvet at google Anton Antonovsky, men uden held i at finde det jeg søger..

Jeg vil bare vide, hvilken teoritikkere han er fra? altså er han  fra psykonaalysen eller kognitiv psykologi elelr adfærdsspykologi eller hvilken?  tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2013 af 123434

"Antonovsky skriver at alle bliver udsat for stressorer, som er alle de store og små situationer man ikke lige har et svar eller en løsning på, og som man er nødt til at håndtere. Det kan være sygdom, konflikter, kriser og spændinger og at dette er en normal del af livet. Stressorer kan være negative, men han mener også at visse stressede situationer kan være gavnlige og udviklende, da de giver os erfaringer, som kan gøre os i stand til at takle nye stressorer bedre. Stressorer påvirker os forskelligt, nogle er bedre til at håndtere dem end andre. Han sætter lighedstegn mellem sunde mennesker og evnen til at håndtere stressorer. Hvis man er usund, dvs. ikke kan håndtere stressorerne, bliver de til stress, som kan være truende overfor både livskvalitet og helbred."

Læreprocesser                  Følelsen af sammenhæng

Forudsigelighed                 begribelighed

belastningsbalance            håndterbarhed

deltagelse                         meningsfuldhed

Nu var han læge, men jeg vil nok mene at hans teorier var inden for kognitiv psykologi. Stress er en slags følelse, som ofte har rigtig meget med tankerne at gøre.


Skriv et svar til: Anton Antonovsky

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.