Samfundsfag

Hvad er åben økonomi?

13. december 2013 af LilacM (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg husker, at jeg lærte om åben og lukket økonomi sidste år i 8. klasse, men kan ikke huske hvad det er. Nogen der ved det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2013 af 123434 (Slettet)

Åben økonomi=Fri handel med udlandet, tager del i handel med andre lande


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2013 af Walras

En åben er en økonomi, hvori der handles med udlandet. En lukket økonomi er en selvforsynende økonomi (et autarki som det hedder så fint på græsk).

#1 Der behøver ikke være fri handel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2013 af 123434 (Slettet)

Åben økonomi. En åben økonomi er en økonomi, der bl.a. tager del i handel med andre økonomier.

http://www.banktorvet.dk/oekonomi/%E5ben%20%F8konomi/


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2013 af 123434 (Slettet)

Men hvad med en lukket økonomi?

Så tager den vel ikke del i handel med andre lande?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2013 af Walras

Nej, netop. 

Forsyningsbalancen for en lukket økonomi:

Y=C+I+G,

hvor Y er den indenlandske efterspørgsel, C er privatforbruget, I er bruttoinvesteringerne, mens G er offentligt forbrug.

Forsyningsbalancen for en åben økonomi:

Y=C+I+G+X-M,

hvor X er eksport, og M er import.


Skriv et svar til: Hvad er åben økonomi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.