Samfundsfag

Beregning af moms

19. januar 2014 af elisabethleonorachristine - Niveau: 9. klasse

Well, jeg ved, mange herinde allerede har stillet spørgsmålet, men synes ikke de svar de fik var virkelig sigende. Så jeg vil bare spørge, hel enkelt:
Hvordan beregner man moms? Sådan regnestykket i sig selv
Jeg skriver en samfundsfagsopgave og ville gerne give et eksempel på hvordan man regner med momsen - jeg skrev "Hvis f.ek.s nu noget koster 100 kr," og så blev jeg i tvivl om, hvordan jeg skulle gøre.

Ved det er et halv-pinligt spørgsmål men alligevel c:

Tusind tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. januar 2014 af mathon

beregning af moms af et beløb Bexc eksklusive moms

        moms = Bexc • 0,25

beløb inklusive moms Binc

        Binc = Bexc • 1,25


Svar #2
19. januar 2014 af elisabethleonorachristine

Det var jo nemt nok, kunne man sige. Tak!
Der var bare nogen der snakked eom, at gange med 0,8 fordi 1/1.25 = 0,8 eller sådan noget...


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2014 af mathon

beregning af moms af et beløb inklusive moms Binc

        moms = Binc • 0,20

beløb eksklusive moms Bexc

        Bexc = Binc • 0,80


Svar #4
19. januar 2014 af elisabethleonorachristine

Ah! Nu giver det hele jo mening!
Vielen dank, du!


Svar #5
27. januar 2014 af elisabethleonorachristine

Super, fik 12 for afleveringen!
Er sikker på det skyldes den vildt intelligent looking formel for beregning af moms.


Skriv et svar til: Beregning af moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.