Andre fag

Valgfag - Psykologi eller samfundsfag?

20. januar 2014 af Dian123 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal have valgt valgfag her snart, og jeg står lidt i et dilemma. Jeg skal have udfyldt min c/b niveau valgfagsblok og jeg har udelukket alt andet end psykologi og samfundsfag. Ingen af delene regner jeg med at skulle bruge i min kommende uddannelse, men det er de to ting der lyder mest spændende at have.
Det er så her mit problem kommer.. Jeg har allerede samfundsfag og ligger på 7 og rykker op på 10 næste gang regner jeg stærkt med da min lærer sagde jeg bare skulle være lidt mere mundtlig og så ville jeg få 10, hvilket jeg har været, så det er ikke fordi jeg er dårlig til det. Men psykologi frister mig fordi det lyder utrolig spændende. Men det er nyt for mig, så jeg er ikke sikker på at kunne ligge på MINDST 10 (hvilket er et krav - pres fra mine forældre..) så..
Nogle der har erfaringer med de to fag og kan evt. fortælle hvilket man mest er mundtlig i SAmfundsfag B eller psykologi C? Og hvilke emner man kommer ind på /hvad der er i pensum i psykologi C. Og hvad der er nemmest og mest overskueligt når man i forvejen skal i 2.g og have mange lektier


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af ConfusedOfMath (Slettet)

Psykologi er en del af min studieretning og det har jeg ikke fortrudt på noget tidspunkt. Jeg går i 2g lige nu, og psykologi er mit favoritfag i gymnasiet. 
Psykologi er både nemt at lære og man får mange spændende begreber og viden afvide omkring faget. Elsker de supplerende videoklip og dokumentarer, der kan forklares med begreber fra faget. Man kan også få en bedre forståelse hvorfor man er som man er psykologisk.

End til videre har vi haft disse to områder fra psykologien:
- Socialpsykologien: (hvorfor/hvordan opfører mennesket sig i grupper (roller, grupper, holdninger)
- Udviklingspsykologien: (Hvordan omgivelser og mennesker spiller en rolle på udviklingen både nu og senere. der er fokus på spædbarnet)

Nu er jeg jo fortaler for psykologi her, fordi jeg ikke elsker/er god til samfundsfag (ligger på et 4-tal), men psykologi er så nemt tilgængeligt og det er ikke svært (ligger på et 10-tal). Med hensyn til at række hånden op, så er det nok mest psykologi min kommer op i, da svarene er så lige til :D

- lektierne i psykologi er i mit tilfælde lige tilpas. Skal normalt kun læse om 1-2 sider, men min samfundsfaglærer godt kan lide at give os mellem 2-10 sider for. Og det er altid med mange begreber man skal huske og forstå. puha.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af shefura1 (Slettet)

Jeg ville helt klart vælge psykologi medmindre samfundsfag er noget du kan få brug for senere henne.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af Quinn (Slettet)

Psykologi er et mega fedt fag, jeg elsker det, og skal have det opgraderet til B niveau. Du vil helt sikkert ikke fortryde det hvis du valgte psyk :)


Svar #4
14. februar 2014 af Dian123

Taak jeg har også valgt psykologi nu.. :)


Skriv et svar til: Valgfag - Psykologi eller samfundsfag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.