Engelsk

Ejefald (boy's og boys) hjælp

23. januar 2014 af snylt (Slettet)

Hej!

Der er den her forklaring, som jeg simpelhent ikke forstår. Håber, der er nogen der vil forklare lidt dybere!

-

Ord i flertal ender på s:

the boys = drengene (fx the boys are playing = drengene leger)
the dogs = hundene (fx the dogs are black = hundene er sorte)

Når et flertalsord sættes i ejefald, får det apostrof efter s'et:

the boys' bikes = drengenes cykler (drengene ejer cyklerne)
the dogs' black fur = hundenes sorte pels (hundene har sort pels)

Den eneste forskel imellem, om det er én eller flere drenge, der ejer noget, er altså kun hvor apostroffen står:

the boy's = drengens (én dreng)
the boys' = drengenes (flere drenge)

Det kan hjælpe at huske på, at der kun skal være ét s.

Hvad er forskellen? Forstår det simpelhent ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af 123434 (Slettet)

The boys' ball=drengenes bold

The boy's ball=drengens bold


Svar #2
23. januar 2014 af snylt (Slettet)

Jeg er forvirret over det her:

Ord i flertal ender på s:

the boys = drengene (fx the boys are playing = drengene leger)

Og

Når et flertalsord sættes i ejefald, får det apostrof efter s'et:

the boys' bikes = drengenes cykler (drengene ejer cyklerne)

Hvordan kan jeg vide, om et flertalsord skal sættes i ejefald?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Hvordan kan jeg vide, om et flertalsord skal sættes i ejefald?

Hvis de ejer noget.

The boys were playing outside(Drengene legede udenfor)

The boys' football was stolen(drengenes fodbold blev stjålet)


Skriv et svar til: Ejefald (boy's og boys) hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.