Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Jævn cirkelbevægelse

01. februar 2014 af Yawnz (Slettet)

Hej!

Jeg er igang med at skrive min SRO med emnet "planetbevægelser og cirkler". Men et af spg. som jeg skal besvare er " Udled et udtryk for sammenhængen mellem resulterende kraft, massen, hastigheden og radius i jævn cirkelbevægelse", hvad menes der med det? og kan man gør det uden vektorregning, siden jeg ikke har lært det endnu?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2014 af mathon

           "…kan man gøre det uden vektorregning, da jeg ikke har lært det endnu?"…

                                                                   Næppe.
ihvertfald skal du vide,
at
                                                   ( φ(t ) )
                                          r(t) = (         )
                                                   ( Φ(t) )

                                                    ( φ'(t) )
                                          r '(t) = (        )
                                                     ( Φ'(t))


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2014 af mathon

se hvad du kan bruge i
 

Vedhæftet fil:cirkelbevægelse_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2014 af mathon

Hvor du for den jævne cirkelbegvægelse
skal ende med
                                                                  v2
                                     Fcentripetal =  m • ------
                                                                  r


Skriv et svar til: Jævn cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.