Samfundsfag

Magt-typer

21. februar 2014 af 170997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

Jeg skal begrunde at unge søger mod bandemiljøet fordi medierne ofte "hvidvasker" rockere. Hvad kaldes denne magttype som medierne har? 

Jeg tænker selv at det enten er diskursiv eller bevidsthedskontrollerende magt, men jeg er ikke helt sikker i min sag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2014 af 123434

Forskellige magttyper

"Indirekte magt:Magtform, hvor man får nogen til at gøre noget uden at sige det direkte til dem eller tvinge dem til at gøre det.

Direkte magt:Magtform, hvor nogen får en anden til at gøre noget, hun ellers ikke ville have gjort. Hvis læreren siger til en elev, at hun skal gå ned på kontoret, og eleven gør det, er der udøvet direkte magt.

Bevidsthedskontrollerende magt:Magt, der består i at påvirke, hvordan folk tænker om noget. Reklamer kan virke som en bevidsthedskontrollerende magt. Nyhedsmedier kan også udøve bevidsthedskontrollerende magt. Politikere udøver bevidsthedskontrollerende magt ved at kommunikere en bestemt opfattelse af en sag.

Strukturel magt:Magtform, hvor det ikke er en person, der ”gør noget” for at udøve magt, men hvor personer handler på en bestemt måde, fordi ”det skal man bare” inden for den struktur, man er i, fx en virksomhed. Det kan også være i skolen, hvor det er strukturen, der bestemmer, at man skal møde på et bestemt tidspunkt og sidde ned ved borde."

http://opslagsvaerker.gyldendal.dk/OpslagsvaerkerVirtuelle/Samfundslex/D/Direkte_demokrati.aspx


Skriv et svar til: Magt-typer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.