IT

ERP/SAP??

05. marts 2014 af FriisHelena - Niveau: C-niveau

Nogle der kna forklare mig hvad ERP/SAP er? har brug for en anden forklaring, mere menneskelig forklaring, end hvad jeg kan læse mig frem til på nettet. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2014 af Stats

Pt. er der 3 store aktører på markedet for ERP-systemer:

• SAP

• Oracle

• Microsoft

ERP integrerer alle virksomhedens funktioner så som ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem. ERP bygger oftest på én fælles database for hele virksomheden.

SAP er der mange virksomheder som kører med. Der i blandt Dansk Supermarked.
Netto - Netto har sap. Systemet her registrere, hvor mange vare der er plads til, og hvor mange der solgt. Når der så er behov, for nye vare, så bliver sender sap besked om manglen på varen. Dvs at SAP selv, registrere manglende vare, og selv sørger for at bestille hjem...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
05. marts 2014 af FriisHelena

WOW tusinde tak. lige en beskrivelse jeg havde brug for :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april kl. 09:46 af JonasMertzer

SAP er helt grundliggende et program (software), som man kan bruge til at administrere alle de forskellige ressourcer man har i sin virksomhed.

Det kan både være menneskelige ressourcer (medarbejdere), men man kan også sætte det op til at styre lager, økonomi, indkøb og andre ting.

Der er i det hele taget mange mange muligheder, for at sætte det op oræcis som man vil.

Idéen med det hele at skabe strukturer og systemer i de arbejdsgange, der er i virksomheden. SAP kan sættes op på et utal af måder og kan på den måde overtage rigtig mange opgaver i dagligdagen, såsom automatisk indkøb af nye produkter, når man er ved at løbe tør.

På den måde kan man, for det første spare rigtig meget tid, men man kan også sikre sig at der ikke er noget der "smutter" i farten. Altså at man ikke lige overser en opgave eller glemmer en ordre.

SAP er relativt teknisk og det kan derfor være en tung omgang som nybegynder. Det kan derfor være en god ide, at alliere sig med en SAP ekspert i starten. Især for at være sikker på, at man får det sat rigtigt op fra starten.

Jeghar tidligere været med til at bruge Vision-Management. De var ret gode til hurtigt at få os på rette spor. Vi brugte dem derefter til mindre supportopgaver. men vi blev ret hurtigt selvkørende.

Håber det var svar nok :)

Vh Jonas


Skriv et svar til: ERP/SAP??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.