Andre fag

HTX

25. november 2005 af Einstein_15 (Slettet)
Hello

Ja, vi(9.klasserne) nærmer os med hastige skridt, et valg; hvad skal vi efter 9.klasse?

Mit valg falder på HTX, men jeg har nogle spørgsmål:

1) Kan man kun komme ind på et teknisk gymnasium, hvis man ønsker de fagpakker, som det pågældende gymnasium udbyder?
2) Fagpakkerne er nogle fag på forskellige niveau. Hvis man eksempelvis vælger, en fagpakke, med Kemi A, Bio B, psykologi C, kan man så ikke have matematik på A og fysik på B?

Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2005 af Sicma (Slettet)

1) Ja

2) Jo, én af delene (enten Mat A eller fysik B)

add 2) Men fysik B er obligatorisk!

Brugbart svar (2)

Svar #2
25. november 2005 af Sicma (Slettet)

Hvis du vælger:

Kemi A
Biologi B
Psykologi C

Har du plads til to valgfag: (udover obligatoriske)

AAA = Ingen
AAB = 75-125 timer
ABB = 160-

Brugbart svar (2)

Svar #3
25. november 2005 af Sicma (Slettet)

Hovsa, fejl post.. :D

Hvis du vælger:

Kemi A
Biologi B
Psykologi C

Kan du vælge ét A-niveau til, + ét B-niveau som valgfag!

Dvs. at du faktisk godt kan få:

Kemi A
Matematik A
Biologi B
Fysik B
Psykologi C

Brugbart svar (2)

Svar #4
25. november 2005 af Sicma (Slettet)

Som forsøgt i indlæg #2 har du:

*AAA = Ingen timer ekstra til valgfag
AAB = 75-125 timer ektra
ABB = 100-150 timer ekstra
AAC = 125-175 timer ekstra
ABC = 150-200 timer ekstra
ACC = 175-225 timer eksta

..såvidt jeg husker ;-D

Hvor A = 125 B = 100 C = 75 timer

*AAA = tre fag på a-niveau

- Nu skal jeg nok lade vær' med at kludre mere rundt!

Sicma

Brugbart svar (2)

Svar #5
25. november 2005 af HerschendDK (Slettet)

Hejza..

Er 3 år´s elev på Roskilde HTX, Jeg fungere som vejleder, og er med i en del skole arrangementer.

Ifølge den nye reform, skal alle HTX elever have:
Obligatoriske fag
Dansk A
Teknikfag A
Engelsk B
Matematik B
Fysik B
Kemi B
Teknologi B
Biologi C
Kommunikation/it C
Samfundsfag C
Teknologihistorie C

Her ud over, skal man vælge et teknik fag, det er ikke alle skoler der tilbyder alle fag. (Men kan man høre på den lokale HTX)

Ud over de oblagatoriske fag, skal man vælge en linje inden skolestart. disse linjer/fagpakker. bliver lavet af en enkle skole, og er ofte sammensat som tidliger elever har syntes bedst om.
De fleste skoler skaber her ud over mulighed for at vælge 2-3 valgfag.

Men med hensyn til dit spørgsmål nr. 2) Så tror jeg det kommer an på hvilken skole man går på..
Vi tilbyder fx. en linje der hedder
(Mat A - Kemi A - Biologi B) Hvis man så også ønsker at have Engelsk A, er der desværre ikke mulighed for det. Ens A fag ligger inden for ens linje/Fagpakke.

Sådan er det på vores skole, men vil ik udtale mig om andre.

M.v.h Rasmus



Brugbart svar (2)

Svar #6
25. november 2005 af Sicma (Slettet)

Min studieretning (fagpakke) er:

Matematik (A), Fysik (A), IT (B)

Som valgfag har jeg lige nøjagtig haft plads til at vælge Kemi (A).

Jeg har derfor 4 A-niveau fag. :D

Derfor kan du sagtens vælge:

Kemi A
Matematik A
Biologi B
Psykologi C
+ ét andet B-niveau fag

... vil jeg umiddelbart tro

Brugbart svar (2)

Svar #7
26. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

(Off-topic - Jeg har nogle spørgsmål om htx.)

Hvad er teknikfag, og hvorfor skal man have det på A?
Og teknologi?

I øvrigt synes jeg, at det er 'sjovt' at htx'ere skal have dansk.

Engelsk; analyserer I tekster (som vi gør på stx), eller lærer I også fagbegreber fra de naturvidenskabelige fag?

Brugbart svar (2)

Svar #8
26. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

Hvad? Har I slet ikke historie?

Årh.

Brugbart svar (2)

Svar #9
26. november 2005 af NuclearWarhead (Slettet)

Du skal have dansk i alle tre år fordi der stadig væk kræves et minimum af det man kalder "almen dannelse" selvom man går på HTX, og derfor skal du også have fx samfundsfag (hvad *jeg* dog hellere havde set var erstattet med historie). Desuden skal du lære lidt om dansk sprog, dansk litteratur og lign. Det er vigtige ting for at blive et "helt menneske".

Og derudover skal det jo også lige nævnes at fra 2008 kræver alle universitetsuddannelser at man har haft dansk på A-niveau ...:)

Brugbart svar (2)

Svar #10
26. november 2005 af Sicma (Slettet)

#7

Teknikfag (kun på 3. år) er hvor man vælger et af nedenstående emner, som man derefter specialicere sig i:

Design og produktion (A)

Byggeri og energi (A)

Natur og jordbrug (A)

Proces og levnedsmiddel (A)

Service og kommunikation
(A)

- I det emne man har valgt skal man til eksamen i.

Brugbart svar (2)

Svar #11
26. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

#9
Ja, samfundsfag og teknologihistorie kan vel gå under historie?
- Men til gengæld slipper de for fag som old og rel.

#10
Hvorfor er det så på A?
Hvad vælger du?
De lægger da op til nogle bestemte erhverv.

Brugbart svar (2)

Svar #12
26. november 2005 af Sicma (Slettet)

Det er vel på A-niveau, idet at det er et emne som man bruger meget tid på. Man skal jo specialicere sig i det. ;-D

Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg vil vælge.

På min skole udbyder de:

Byggeri og energi

Service og kommunikation

Proces og levnedsmiddel

... Og jeg vil umiddelbart tro at jeg vælger den sidste til den tid.

Brugbart svar (2)

Svar #13
26. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

Jeg kan ikke umiddelbart rubricere den sidste. Ved du, hvad den går ud på?
Den sidste; bio og kemi?

Brugbart svar (2)

Svar #14
26. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

Argh, i første sætning skal der stå 'midterste' i stedet for 'sidste'.

Brugbart svar (2)

Svar #15
26. november 2005 af Sicma (Slettet)

Tja.. laboratorie undersøgelser...

Brugbart svar (2)

Svar #16
26. november 2005 af Sicma (Slettet)

JA... Biologi og kemi

Brugbart svar (2)

Svar #17
28. november 2005 af HerschendDK (Slettet)

Vi har 12 timer teknikfag om ugen på 3 år, så må sige det er et fag der bliver vægtet højt c",)

Brugbart svar (2)

Svar #18
28. november 2005 af Sicma (Slettet)

Må man spørge dig Bardmud, hvilket "emne" i teknikfaget har du valgt?

Hvad synes du om emnet? Har du fortrudt?

Brugbart svar (2)

Svar #19
28. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

#7

I engelsk (ihvertfald på vores skole) har vi udelukkende om teknologiske, geografiske/samfundsfaglige og historiske emner.

Brugbart svar (0)

Svar #20
30. maj 2012 af SøreenH (Slettet)

#10

Du mangler maskinteknik ;)


Skriv et svar til: HTX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.