Samfundsfag

indekstal

09. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Tal fra det danske nationalregnskab

Mia. kr. 1997 1998 1999 2000 2001
BNP
(årets priser) 1116,3 1155,4 1213,6 1296,1 1343,3
BNP
(1995-priser) 1065,9 1092,2 1117,5 1151,2 1162,1
BVT
(årets priser) 954,6 980,6 1033,0 1113,8 1158,1
(1995-priser) 916,7,7 938,3 963,7 998,2 1010,2

Omregn de fire talrækker til indeks med 1997=100

nogle der kan forklare hvordan dette gøres... ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2003 af Niels (Slettet)

Dvs. at du skal sige at 1997 udgør 100%.
Fx vil det for årets priser BNP betyder
1997: 1116,3=100%
1998: (1155,4/1116,3)*100=103,5
1999: 1213,6/1116,3)*100=108,7

osv.


Svar #2
09. november 2003 af SP anonym (Slettet)

årets priser skal vel ikke ændres... de er hvad de er...

det er vel 1995-priserne man skal lege med, men kan ikke se hvordan...

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2003 af Niels (Slettet)

Du har fire forskellige tanrækker.

2 BNP og 2 BVT.

Du skal så omregne de 4 talrækker til indeks med 1997=100

så skal du gøre nøjagtige som jeg har gjort foroven med alle tal.
Der har jeg brugt BNP.

Med BNP 1995 tal fås
1997: 1065,9=100%
1998: (1092,2/1065,9)*100=102,5
1999: (1117,5/1065,9)*100=104,8

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2003 af Niels (Slettet)

Du skriver: "årets priser skal vel ikke ændres... de er hvad de er..."

Ja men de er jo lidt nemmere at sammenligne når man skriver dem som indekstal, ihvertfald procentmæsigt.

Skriv et svar til: indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.