Andre fag

erhvervsøkonomi

12. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa!
Er der ikke en, som har en rigtig godt emne til, hvad man kan skrive om i sso i erhvervsøkonomi? Da jeg helst vil skrive i dette fag,men jeg mangler bare et kanon emne.. En med et godt forslag? håber det virkelig meget..

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2003 af 1. Charlotte (Slettet)

Jeg ved ikke hvor meget man kan skrive, men måske om Nordisk Fjer-skandalen?
Kender du til den? Ellers spørg din lærer, han/hun ved sikkert alt om det.. Det er en skandale om regnskabssminke i virksomheden Nordisk Fjer.

Svar #2
13. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Takker! Og nej jeg kender ikke til den!
Er der ikke andre, der har et forslag? Det behøver bare at være sådan noget overordnet noget!
På forhånd tak..

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2003 af Jean

Taget fra danske-nyheder.dk:

"I dag faldt der dom i den sidste sag, der er resultat af firmaet Nordisk Fjerds konkurs marts 1991. 3 direktører fra selskabet blev idømt ubetingede fængselsdomme på 4 år, 2 1/2 og 2 år. Dertil skal de betale delvist sagsomkostninger og salærer, på mellem 400.000 og 1 mill. kr. De 3 blev dømt for omfattende og groft bedrageri, men for de to af direktørerne gjorde retten gældende, at de var under stærk påvirkning af den afdøde direktør for Nordisk Fjer, Johannes Petersen. Denne blev af alle involverede udpeget som den egentlige årsag til, at Nordisk Fjer gik konkurs med et tab på 1,4 mia. kr. Han begik selvmord, da omfanget af bedrageriet blev kendt, i efteråret 1990. "

Bemærk 1.4 mia. det er sq godt skuldret uden at der var nogle, der opdagede det før :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2003 af Jean

Hvis du godt kan lide regnskabsanalyse kunne det vel være et ok emne. Så vidt jeg husker var det noget med værdifastsættelsen af varelageret der ikke var helt som det skulle være.

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. november 2003 af *A* (Slettet)

Men en lignende sag kunne jo fx også være PFA-skandalen (Den med de falske underskrifter og Knud Thorsen, Rasmus Trads og Andre Lublin i hovedrollerne)

Svar #6
13. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Tja, jeg fulgte faktisk meget med i PFA-sagen, så jeg ved vel en smule om den.. Det vil jeg tage til eftertanke! Tak for det, men er stadig modtagelig overfor andre forslag!!!
Da jeg skal aflevere det endelige fag imorgen! Uha,det bliver spændende!

Brugbart svar (1)

Svar #7
13. november 2003 af 1. Charlotte (Slettet)

Hej igen! Hvis du vælger Nordisk Fjer så kan du jo spørge igen herinde - min erhvervsøkonomilærer ELSKER den skandale! Jeg har artikel om det, og har selv arbejdet med at gengive deres regnskabssminke. Jeg tror at man kan finde meget om det.
PFA-sagen lyder dog også spændende! Der er også evt. noget om IC Companies. Men dette er ret nyt, og jeg er ikke sikker på, om der er nok til en helt SSO-opgave.. Tror jeg ikke..


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. november 2003 af Jean

Efter min mening egner PFA sagen sig ikke til en opgave i EØ. Hvad vil du beskæftige dig med, det handler jo hovedsageligt om falske garantier og det er jo nok mere i jura afdelingen? Måske kunne man skrive om Kurt Thorsens organisatoriske lederevner, men jeg tror også den vil være lidt tynd...

Svar #9
14. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja,jeg har spurgt min lærer, hun mener heller ikke der er grundlag for den sag!

Svar #10
14. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Men jeg tror jeg vælger at analysere en virksomhed, mht regnskabsanalyse, måske swot, og så sagde min lærer at vi snart kommer til et kap som også vil kunne bruges måske!

Skriv et svar til: erhvervsøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.