Andre fag

sso, snyd?

04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)
Hej.
Hvis man nu har brugt opgaver herinde fra som inspiration, til fx kildeanalyser, og det bliver opdaget og taget for snyd, vil man så først blive bortvist eller hvad der nu end sker, den dag alle for opgaverne tilbage eller ville det bare blive meddelt til en lige så snart læreren eller censoren har opdaget det`?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Hej,

nej det kan ikke opfattes som snyd, HVIS du blot husker at skrive opgaven, eller hvad du nu bruger, som en kilde..

Svar #2
04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)

Og hvis man ikke har henvist til den? Det er jo heller ikke fordi jeg har taget noget direkte fra en opgave overhovedet.. har bare brugt dem til hjælp til at forstå. Men hvis man blev taget i snyd hvornår ville man så få det afvide?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

Formentligt lige så snart at lærer/censor finder ud af det.

... Så hvis du vil nå at stikke af, skal det være snart!

Svar #4
04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)

formentlig? så du er altså ikke sikker?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2006 af SAHIB (Slettet)

slap af...

hvis du ikke har skrevet af fra andre opgaver, og du bare har læst dem, så finder de jo aldrig ud af det. Mener personligt heller ikke det har noget med snyd at gøre så.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2006 af allan_sim

#4.

Citat fra studenter- og hf-eksamensbekendtgørelsen:

"Kapitel 7

Den større skriftlige opgave

§ 36.
Stk. 3. § 22 finder tilsvarende anvendelse på den større skriftlige opgave, hvis det konstateres, at eksaminanden ikke selv har udarbejdet besvarelsen af den større skriftlige opgave, eller at væsentlige dele af besvarelsen er afskrift fra eller omskrivning af ikke angivne kilder, herunder eksaminandens egne tidligere bedømte skriftlige arbejder.

Stk. 4. Opstår der formodning om, at der foreligger en situation, som er omfattet af stk. 3, kan rektor/forstander indkalde eksaminanden til en samtale med deltagelse af faglæreren/vejlederen om besvarelsens indhold. Hvis eksaminanden er undergivet forældremyndighed, skal forældremyndighedens indehaver underrettes og tilbydes mulighed for at overvære samtalen. Hvis det under samtalen konstateres, at der foreligger en situation efter stk. 3, bortviser rektor/forstander eksaminanden fra skolen/kurset. Bortvises eksaminanden ikke, men rektor/forstander finder, at formodningen bekræftes gennem samtalen, dog uden at der entydigt foreligger en situation efter stk. 3, udarbejder rektor/forstander en indberetning til ministeriet, der træffer afgørelse i sagen. Eksaminanden skal, før indberetningen indsendes til ministeriet, inden for en frist på en uge have lejlighed til at kommentere indberetningen. Eksaminandens eventuelle kommentar medsendes til ministeriet.

Stk. 5. En ny større skriftlig opgave kan tidligst udarbejdes i det følgende undervisningsår. Rektor/forstander fastsætter tidspunktet for den nye større skriftlige opgave.

...

Stk. 7. Ved omprøve ved større skriftlig opgave kan den nye opgavebesvarelse skrives inden for samme fag, men ikke samme område eller emne. Citat fra egen tidligere bedømt større skriftlige opgave skal fremgå af besvarelsen, ligesom den tidligere opgave, hvis den indgår i grundlaget for besvarelsen, skal fremgå af litteraturlisten og vedlægges.


§22.
Stk. 2. Hvis der efter en prøve opstår formodning om, at en eksaminand uretmæssigt selv har skaffet sig eller ydet hjælp, indberettes dette til Undervisningsministeriet. Bliver formodningen bekræftet, kan ministeriet bestemme, at eksaminanden skal bortvises, og at en eventuel karakter skal bortfalde."

Svar #7
04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)

jaja, jeg ved jo godt alt det. Jeg spørger bare om hvornår der ville blive taget fat i en.. om det først ville ske den dag alle 3.g'erne på skolen for opgaven tilbage, eller om det sker lige så snart det bliver opdaget. Der er vel en der må vide det..

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2006 af allan_sim

#7.
Bekendtgørelsen foreskriver ikke et bestemt tidspunkt, så der er ikke noget entydigt svar.


Svar #9
04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)

Næh, men måske der var nogle der kendte til det og havde prøvet det og dermed vidste det.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. januar 2006 af allan_sim

#9.
At der ikke er noget entydigt svar, betyder, at proceduren kan variere fra skole til skole. Du kan derfor kun vide dig sikker på proceduren på din skole ved at spørge på skolen (f.eks. din studievejleder) eller finde andre herinde, der går på samme skole og måske derfor kender til den konkrete procedure.

Svar #11
04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)

hmm.. Men er der overhovedet en særlig stor chance for at blive taget i snyd når man ikke har skrevet af fra andres opgaver, blot brugt dem som indspiration eller hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. januar 2006 af Marcus (Slettet)

50%, enten bliver du nakket eller så gør du ikke.. Ej man kan ikke komme med noget konkret svar på det spørgsmål. Hvilket fag skrev du i? For vil tro det er lettere at slippe hvis det fx er dansk end historie, når man tænker på kildehenvisninger.

Svar #13
04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)

Historie. Og har kildehenvisninger til alt hvad jeg har skrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. januar 2006 af Marcus (Slettet)

Jamen så er der ingen grund til bekymring.

Svar #15
04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)

Jo lidt synes jeg. For jeg har lavet nogle kildeanalyser hvor jeg har læst nogle andre der også har skrevet om dem, og selvom jeg ikke har skrevet noget direkte af, sidder det jo alligevel i en, så jeg har måske taget fat i nogle af de samme ting. Men har selvfølgelig også taget fat i meget andet, som jeg helt selv er kommet frem til. .. men på den anden side skriver alle vel nogenlunde det samme om kilderne, ik?

Svar #16
04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)

Ik? .. folk der skriver om den samme kilder vil normalt skrive om nogle af de samme ting bare på hver deres egen måde osv.. ik?

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. januar 2006 af allan_sim

#16. Umiddelbart lyder det ikke, som om du har noget at bekymre dig om - uden at ville sige det med 100% sikkerhed naturligvis, eftersom jeg ikke har set din opgave.

Svar #18
04. januar 2006 af madsv7 (Slettet)

Så selvom jeg har læst nogle andre kilder og blevet lidt inspireret af dem, men ikke direkte har skrevet noget af tror du ikke der sker noget? Heller ikke når jeg ik har henvist til opgaverne nogle steder, men selvfølgelig alligevel helet tiden har henvist til mine egne bøger hvor jeg har fundet de relevante ting?

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. januar 2006 af koko_wawa (Slettet)

Uha madsv7, du er virkelige på den hva?
Hvorfor gør du ikke ligesom der bliver sagt i #3

Ej seriøst, jeg kender en som blev opdaget, læreren snakkede med ham i selv samme dag de fik den tilbage. Men som sagt var det i mit skole jeg ved ikke hvordan det er på de andre skoler, men som der blev skrevet i #10 det variere fra skole til skole!

Brugbart svar (0)

Svar #20
04. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

#0 Held og lykke!

Tror ikke du bliver opdaget!

;-D

Skriv et svar til: sso, snyd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.