Samfundsfag
motionsvaner, generationer
09. januar 2006 af
Nik_ (Slettet)
Redegør kort for udviklingen af danskernes fysiske aktivitet og motion inden for de seneste generationer.
Og
Hvordan kan de ændrede motionsvaner og synet på motion forklares i lyset af udviklingen med det senmoderne samfund?
Nogen der kan finde nogle gode sider om det? eller har en kommentar?
Og
Hvordan kan de ændrede motionsvaner og synet på motion forklares i lyset af udviklingen med det senmoderne samfund?
Nogen der kan finde nogle gode sider om det? eller har en kommentar?
Svar #1
09. januar 2006 af 150972 (Slettet)
Kontakt studievejledningen på folkesundhedsvidenskab (københavns universitet eller sydansk universitet også kaldt Sudan universitet)
eller Institut for idræt.
De må kunne hjælpe dig. De kan sikkert anbefale dig noget litteratur der dækker emnerne.
Held og lykke!
eller Institut for idræt.
De må kunne hjælpe dig. De kan sikkert anbefale dig noget litteratur der dækker emnerne.
Held og lykke!
Svar #3
09. januar 2006 af chichu (Slettet)
Hej
Jeg tænker i sociologiske baner og senmodernitetens individualitet.
I tidligere generationer handlede det jo om at være en del af et fællesskab. Jeg mener det var i slutningen af 1800-taller, at man begyndte at dyrke idræt i det lokale forsamlingshus. Her kom landmandsfolk lidt ud efter en lang dag i marken, snakkede med de andre og var dermed i det lokale fællesskab.
Et andet aspekt er, at idræt/motion tidligere var meget kontrolleret. Det var jo specielt gymnastik, og her handlede det om at folk skulle gøre nøjagtigt det samme på samme tid (=-individualitet).
I dag handler idræt og motion både om individualitet og fællesskaber (som vi jo alligevel søger). det er ofte kreativt, man former det selv og bestemmer selv mellem en hel masse forskellige tilbud (= alle de valg vi træffer). Vi skal også holde os i form og være tynde (norm om slank) og tager hensyn til os selv, når vi løber på løbebånd med musik i ørerne (individualitet). Når vi i dag dyrker idræt på hold (som jo er fællesskaber) så vælger vi selv vores fællesskab (om det skal være idræt eller fodbold - der er ofte forskel på hvilke typer folk, der dyrker det).
Håber det gav lidt tips til at komme igang :-)
/Chichu
Jeg tænker i sociologiske baner og senmodernitetens individualitet.
I tidligere generationer handlede det jo om at være en del af et fællesskab. Jeg mener det var i slutningen af 1800-taller, at man begyndte at dyrke idræt i det lokale forsamlingshus. Her kom landmandsfolk lidt ud efter en lang dag i marken, snakkede med de andre og var dermed i det lokale fællesskab.
Et andet aspekt er, at idræt/motion tidligere var meget kontrolleret. Det var jo specielt gymnastik, og her handlede det om at folk skulle gøre nøjagtigt det samme på samme tid (=-individualitet).
I dag handler idræt og motion både om individualitet og fællesskaber (som vi jo alligevel søger). det er ofte kreativt, man former det selv og bestemmer selv mellem en hel masse forskellige tilbud (= alle de valg vi træffer). Vi skal også holde os i form og være tynde (norm om slank) og tager hensyn til os selv, når vi løber på løbebånd med musik i ørerne (individualitet). Når vi i dag dyrker idræt på hold (som jo er fællesskaber) så vælger vi selv vores fællesskab (om det skal være idræt eller fodbold - der er ofte forskel på hvilke typer folk, der dyrker det).
Håber det gav lidt tips til at komme igang :-)
/Chichu
Skriv et svar til: motionsvaner, generationer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
