Andre fag

Naturvidenskabeligt grundforløb, Almen sprogforståelse og studieforberedelse

20. januar 2006 af topra (Slettet)
Jeg begynder på gym til sommer, og vil gerne vide hvad Naturvidenskabeligt grundforløb, Almen sprogforståelse og almen studieforberedelse handler om, og hvad der er sjovest...

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2006 af Mester_Bean (Slettet)

Hej
Jeg begyndte på gymnasiet her i sommers og har været gennem Naturvidenskabeligt grundforløb (forkortes NV) og Almen Sprogforståelse(forkortes AP). Begge "fag" som man kun har i grundforløbet, så det er ikke længe siden jeg har afsluttet dem.

Almen Sprogforståelse er et forløb, hvor man kommer igennem det at analysere sætninger (grammatik), sociolingvingstik (forskellige dialektier i sproget osv.), læringsstrategier, sprog praksis (om ordvalg :S) og så det mest spændende: Latin!
Det munder ud i en prøve og man får en karakter, der ikke gælder. Efter min mening er mange af forløbene spild af tid! Kun grammatik og latinforløbet var gode!

Almen Studieforberedelse (forkortes AT) er et fag man har alle 3 år. Du skal forestille dig, man skal igang med et Projekt - og i det projekt er der flere fag der spiller sammen! Altså du kommer til at dykke ned i nogle bestemte emner i AT. Så begrænsingerne ikke mere er fagbestemte, men at man får flere aspekter på et emne. Egentlig en meget god idé, men dog meeeeget forvirrende med alle de AT emner man har!

Naturvidenskabeligt grundforløb er for mig stadig et mærkeligt fag. Det har mere været et forløb end et fag i sig selv. Her får du indblik i naturvidenskabelige fag som Biologi, Kemi og Geografi, hvor du altså igen arbejder med et emne, hvor flere fag spiller sammen! Dog er det naturvidenskabelige emner. NV er dog kun til for at skabe forvirring efter min mening: MAn ved ikke om man har AT eller NV :S - Så jeg synes man blot skulle afskaffe NV og bare gør det en del af AT. For i AT er der jo også naturvidenskabelige fag, der kan "være med" i et emne!

Som sagt afslutter du AP med en test. Det samme sker i NV. Men begge tester er ikke-medtællende. I sidste AT forløv i grundforløbet, skal du skrive en opgave, som du også får en karakter for - også ikke-medtællende!

Svar #2
22. januar 2006 af topra (Slettet)

Hej med dig
Tak for dit laaange svar. Jeg tror jeg forstår hvad fagene handler om lidt mere så tak for det ;)

Til sidst vil jeg lige spørge dig om hvilket fag der har overrasket dig mest fra folke til gym???

Svar #3
22. januar 2006 af topra (Slettet)

alle fag, ikke kun de tre nye!!

Skriv et svar til: Naturvidenskabeligt grundforløb, Almen sprogforståelse og studieforberedelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.