Engelsk

"Sitting Bull" - Oversættelse, B-niveau

21. januar 2006 af Arial (Slettet)
Oprindelig tekst:

Sitting Bull var en af de kendeste indianerhøvdinge i Nordamerika. Han blev født ca. 1834 og tilhørte the Hunkpapa Teton Sioux, der boede på prærien. I sin ungdom besluttede Sitting Bull sig til at bekæmpe de hvide, og han ændrede aldrig mening. Efter kampen i 1865 ved Power floden, hvor mange af hans mænd mistede livet, indså han dog, at al deres tapperhed og kampånd var spildt, hvis de kun havde bue og pil til at kæmpe med; forskellen mellem soldaternes og indianernes våben var for stor. Indianerne ønskede blot at få lov til at leve i fred, og The Great Father, som USA’s præsident kaldtes, lovede det også den ene gang efter den anden, men hans løfter blev ikke holdt. Et af de bedst kendte eksempler er kampen om the Black Hills. I en traktat fra 1869 stod der, at dette hellige område tilhørte indianerne. Men fire år senere, da der blev fundet guld, var mere end tusinde hvide snart på vej ind i området. Idianerne protesterede forgæves og nægtede at sælge området, og i 1876 begyndte den krig, som idanerne tabte. Men de vandt et vigtigt slag ved Little Bighorn floden. Det lykkes en af general Custers officerer at overraske Sitting Bulls lejr, men Sitting Bull tabte ikke hovedet. Han samlede hurtigt sine mænd, og Custers hær blev fuldstændig slået. General Custer, eller ”Long Hair”, som han kaldtes af sine fjender, blev bagefter fundet med mange sår på kroppen.
____________________________________________________________

Oversat tekst:

Sitting Bull was one of the most well-known chief Indians in North America. He was born approximately in1834 and belonged to the Hunkpapa Teton Sioux, who lived in the prairie. In his youth, Sitting Bull decided to fight the White Man and he never changed his mind. After the battle in 1865 at the Power river, where many of his men lost their life, he realized though, that all their bravery and fighting spirit was wasted, if they only had arches and arrows to fight with; the difference between the soldiers and the Indianans weapons was too big. The Indians only wished to live in peace, and The Great Father, as USA’s president was called, also promised it time and again, but his promises were never held. One of the best well-known examples is the fight of the Black Hills. In a treaty from 1869 there was written, that the holy area belonged to the Indians. But four years later, when there was found gold, there was more than thousands of white men soon to enter the area. The Indians protested unfortunately and denied to sell the area, and in 1876 began the war, who the Indians lost. But they won an important battle at the Little Bighorn river. One of general Custers officers succeeded to surprise (andet ord for det?) Sitting Bulls camp, but Sitting Bull remained cool. He quickly gathered all of his men, and Custers army was totally beated. General Custer, or “Long Hair” as he were called by his enemies, was later found with many wounds on the body.

Svar #1
21. januar 2006 af Arial (Slettet)

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe skal bare have en god karakter for den her oversættelse for min lærer tror ikke på at jeg kan.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2006 af Mac3 (Slettet)

Du har en hel del genitiv fejl. Nu har jeg gjort dig opmærksom på, at de er der, så må du selv finde og rette dem.

For lige at lyde som en rigtig gammel skolelærer, så går din gymnasieundervisning ikke ud på at bevise overfor din lærer, hvad du kan, men derimod hvad du IKKE kan, så han/hun ved, hvor du skal hjælpes på vej og undervises yderligere. Så derfor kunne det være en idé at aflevere noget, som andre ikke havde rettet for dig. Tænk på det en anden gang.

in the prairie > on the...

lost their life > lost their lives

arches > bows

time and again > time and time again

were never held > were never kept

there was written > it was written

when there was found gold > when gold was found

there was more than thousands of white men soon to enter > more than a thousand of white men soon entered

began the war, who > the war began, which

surprise > evt. ambush

Svar #3
21. januar 2006 af Arial (Slettet)

En del? Kan du finde et eksempel?

"arches and arrows" måske?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2006 af Mac3 (Slettet)

Eksempel på genitiv-fejl, mener du?
Arches and arrows er flertal, ikke genitiv. An arch er mere et arkitektonisk udtryk, våbnet bue hedder bow.

Genitiv er ejefald, feks mandens hat, hvor man på engelsk bruger apostrof+s: the man's hat

Du glemmer apostroffen.

Svar #5
21. januar 2006 af Arial (Slettet)

Du mener vel the "Indian's"

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2006 af Mac3 (Slettet)

ja, jeg mener bl.a. Indian's, men der er flere.

Nu vil jeg give dig linjenumrene, så skulle du kunne finde dem.

Linje 8 (2 stk), 17, 18 og 19

Svar #7
21. januar 2006 af Arial (Slettet)

linje 8 = soldiers = soldier's /Indianans = Indian's

linje 17 = Custers = Custer's

Linje 18 = Sitting Bulls = Sitting Bull's

Linje 19 = Custers = Custer's

Håber det er rigtigt, og iøvrigt MANGE tak. :9

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2006 af Mac3 (Slettet)

Det er helt korrekt og det var så lidt.

Svar #9
21. januar 2006 af Arial (Slettet)

Mht. til mine kommaer, får altid at vide at jeg sætter for mange og sætter dem forkert. Det er fordi jeg altid har svært at skelne mellem dansk og engelsk, har du lagt mærke til nogle fejl der?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2006 af Mac3 (Slettet)

Ja, der er kommafejl, men dem vil jeg ikke rette. Jeg mener ikke, der vil være nogen pointe i at sætte dem rigtigt for dig uden at fortælle dig hvorfor til hvert enkelt komma, men det har jeg ikke tid til nu. Det kan din lærer gøre, når du får opgaven tilbage.

Men det er rigtigt, at hvis du sætter dem som på dansk, så sætter du for mange. Så vidt jeg husker, er der et sted herinde på Studieportalen en udmærket guide til engelsk kommatering. Læs den, så kan du selv rette kommafejlene.

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Det har du ret i Mac3 :-)

https://www.studieportalen.dk/services/guides/engelskkomma.php

Svar #12
21. januar 2006 af Arial (Slettet)

Mange tak. :)

Svar #13
21. januar 2006 af Arial (Slettet)

Har kigget på kommaer og stavefejl, opdaterede version:

Sitting Bull was one of the most well-known chief Indians in North America. He was born in approximately 1834 and belonged to the Hunkpapa Teton Sioux, which lived on the prairie. In his youth, Sitting Bull decided to fight the White Man and he never changed his mind. After the battle in 1865 at the Power River, where many of his men lost their lives, he then realized, that all their bravery and fighting spirit was wasted, if they only had bows and arrows to fight with; the difference between the soldier’s and the Indian’s weapons was too big. The Indians wished only to live in peace, and The Great Father, as USA’s president was called, also promised it time and time again but his promises were never kept. One of the best well-known examples is the fight of the Black Hills. In a treaty from 1869 it was written, that the holy area belonged to the Indians. But four years later when gold was found, more than a thousand of white men soon entered the area. The Indians protested in vain and denied to sell the area, and in 1876 the war began, which the Indians lost. But they won an important battle at the Little Bighorn River. One of general Custer’s officers succeeded in ambushing Sitting Bull’s camp, but Sitting Bull remained cool. He quickly gathered all of his men, and Custer’s army was totally defeated. General Custer or “Long Hair” as he was called by his enemies, was later found with many wounds on his body.
_______________________________________________
Synes selv det ser meget bedre ud nu, hvad synes i er der stadigvæk nogle fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. januar 2006 af Drogster (Slettet)

"The Indians only wanted to live in peace"

"After the battle in 1865 at the Power River, where many of his men lost their lives, he realized however,"


Svar #15
22. januar 2006 af Arial (Slettet)

Ikke mere?

Svar #16
25. januar 2006 af Arial (Slettet)

Update.

Brugbart svar (0)

Svar #17
25. januar 2006 af IMB (Slettet)

Jeg har også lavet den oversættelse. Jeg har fået den rettet, men den lå ifølge min lærer på 10, så med rettelser giver den ??.

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. januar 2006 af IMB (Slettet)

Altså, jeg kan sende den til dig, hvis du vil have den?

Svar #19
25. januar 2006 af Arial (Slettet)

Hvis du har den må jeg så se den?

Svar #20
25. januar 2006 af Arial (Slettet)

Ja ville være fedt min mail er [email protected]

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.