Andre fag

SSO

03. februar 2006 af Mass (Slettet)
Hey..
Jeg er igang med at skrive opgave i SSO, omkring børnearbejde i u-lande.
Men er der nogle der kan hjælpe mig med en god indledning, er lidt blank mht. til det.
Håber at høre fra jer..

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2006 af TheKo (Slettet)

Det kommer jo helt an på opgavetitel?

Svar #2
03. februar 2006 af Mass (Slettet)

Jamen er der ikke en bestemt måde man skal skrive en indledning på?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2006 af DSO (Slettet)

Redegør kort for hvilke emner du vil behandle og hvordan du vil behandle dem i din opgave. Hvis du har lavet en grundig problemformulering, kan du tage udgangspunkt i den. Personligt plejer jeg at lave en ordentlig disposition, derefter skrive opgaven og så til sidst skrive indledningen, men det virker sikkert ikke for alle. Prøv evt. at kigge på hvordan du gjorde i 1. og 2. g eller på andres opgaver.
Held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2006 af HorseRider (Slettet)

Jeg skriver også indledningen til sidst, hvorved du med sikkerhed kan skrive, hvad din opgave indeholder. Men ellers er det vel en god ide at starte meget bredt, og fortælle om de rammer, der er omkring dit område.

Har man f.eks. om den danske modstandskamp under 2. verdenskrig vil det være godt, at præcisere krigens forløb ganske kort.

Svar #5
06. februar 2006 af Mass (Slettet)

okay, tak for hjælpen. min problemformulering har jeg jo fået udleveret idet det er en SSO-opgave, og der har jeg nemlig fået af vide, at man skal passe på, man ikke genfortæller problemformuleringen, og det er det der er lidt svært for mig. men vil prøve og kigge på indledningen når jeg har skrevet opgaven færdig, og så se om det kan hjælpe. Men ellers tak for hjælpen:o)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2006 af Evapigen (Slettet)

En indledning, skal være noget der giver læseren lyst til at læse resten af opgaven.
Da jeg skrev min, formulerede jeg den med en række spørgsmål og til sidst skrev jeg "alt det ovenstående vil forsøges belyst i følgende opgave" - så er der ligesom lagt op til "Jeg ved noget og jeg vil gerne dele min viden med dig"...

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2006 af chichu (Slettet)

#5: selvfølgelig skal du ikke ordret genskrive din problemformulering, men jeg vil da mene, at den skal indgå i indledningen alligevel - i indledningen skal du, som jeg forstår det, også forklare, hvad det er, du vil undersøge i opgaven (=problemformuleringen). Hvis du fx skal 'redegøre for en udvikling i en periode', kan du skrive: Indledningsvist vil perioden blive belyst, primært gennem denne litteratur, i det fokus vil være på udviklingen inden for et område. Dette danner grundlagdet for en diskussion af et eller andet...
Jeg husker i hvert fald, at det var sådan jeg selv gjorde det :-) Og mens jeg beskrev opgavens opbygning (=prob.form.), flettede jeg litteraturforklaringer (hvorfor denne litteratur, er der problemer med det, begrænsninger) samt hvorfor jeg netop valgte den vinkel (altså "begræns dig og forklar hvordan og hvorfor").

Og som #6 skriver, skal det selvfølgelig også fungere som en appetitvækker - så skriv om hvorfor emnet er relevant (og ikke 'jeg synes det er spændende', men mere 'børnearbejde er et tiltagende problem i u-landende, og set i lyset af dette synes det relevant at forsøge at afdække...). Også gerne med et par spørgsmål 'Men hvad skyldes denne udvikling? Hvilke tiltag kan vende denne udvikling?

Svar #8
07. februar 2006 af Mass (Slettet)

Okay, 1000 tak for hjælpen!! Det hjalp en del, så nu vil jeg prøve og gå igang med indledningen.
Men tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2006 af savvy (Slettet)

Er står alt om sso http://www.hgmf.dk/fileadmin/pdf/hh/dsso.pdf

Skriv et svar til: SSO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.