Andre fag

fibonacci

12. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg prøver igen

Jeg skal bevise følgende formel:
Når der skrives n, burde det være med sænket skrift og det gælder også når det står +/- 1 efter

Fn*Fn+1-Fn^2=Fn*Fn-1

så sætter jeg Fn uden for (), og dividere med Fn så det kommer til at se således ud:

Fn+1 - Fn^2 = Fn-1

og nu er jeg igen lost...

Svar #1
12. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg håber virkelig at nogen kan hjælpe til er til SSO! og jeg forstår det ikke....

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2003 af RE (Slettet)

hvis du dividerer med F(n) for du F(n+1)-F(n)=F(n-1), hvilket jo er definitionen på fibonaccital.

Hvis du skriver SSO om fibonaccital, så kan du hente inspiration fra min opgave her
https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=1534

Svar #3
12. december 2003 af SP anonym (Slettet)

ja tak jeg været inde at kigge. Jeg synes at det er en god opgave.

Når jeg sætter F(n) udenfor () og dividere, hvad sker der så med F(n)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2003 af RE (Slettet)

F(n)F(n+1)-F(n)^2=F(n)F(n-1)<=>
F(n)(F(n+1)-F(n))=F(n)F(n-1)<=>
F(n+1)-F(n)=F(n-1)

voila!

altså F(n)^2 er bare F(n)F(n)

Svar #5
13. december 2003 af SP anonym (Slettet)

selvfølgelig.

Kender du det når men stirre sig blind på noget.. Takker

Skriv et svar til: fibonacci

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.