Andre fag

Solpletteorien

06. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)
Jeg skal aflevere GEOGRAFI-rapport på torsdag d. 10.10. og tørster efter en en forklaring på solpletteoriens indhold. Håber nogen kan hjælpe???

Svar #1
06. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)

Du ved sikkert at solpletter er områder på solen der er 2 til 3 tusind koldere en den gennemsnitlige overfladetemperatur.. Husk at læse min forklaring grundigt, så forstår du den . OK?

Når solpletaktiviteten ikke er så stor på solen, bliver solens magnetfelt ikke så udviklet, og dermed bliver jorden magnetfelt heller ikke så stærk. Når jorden så ikke hat en stærk magnetfelt, kommer der flere kosmisk stråling ind i jordens atmosfære. Kosmisk stråling ionisere aseorolerne, som så virker som kondensationskerne, der danner skyer. Når der kommer meget kosmisk stråling ind i jorden, dannes der flere skyer og dermed bliver den globale albedo høj, da skyer reflekterer meget; altså solstrålerne bliver så reflekteret at de skyer der er blevet dannes på baggrund af kosmisk stråling. Når den globale albedo(evnen til at reflektere) stiger, falder jordens temperatur, da der ikke kommer så mange solstråler ind i jorden; de bliver jo reflekteret af skyerne. Omvendt når solpletaktiviteten er stor, får solen og dermed jorden en udviklet magnetfelt, og derfor bliver jorden beskyttet imod kosmiske stråling. Når jorden så nu ikke modtager så meget kosmisk stråling, dannes der ikke så mange skyer, og den globale albedo bliver lille, og jorden kan så modtage direkte solstråler af solen og så stiger jordens temperatur.

Svar #2
06. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)

Hey Lea...tak for svaret :o) Ved jeg forstår teorien nogenlunde - men ikke by heart.

Ehmm...du skriver indledningsvis: "Du ved sikkert at solpletter er områder på solen der er 2 til 3 tusind koldere...". Betyder det 2 - 3 GRADER koldere? sikkert et åndssvagt spørgsmål, men vil gerne være helt sikker.

Svar #3
06. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg tror lea mener 2 - 3 tusind grader koldere.

Læs i øvrigt mere her:

http://www.dr.dk/orbitalen/tema/klimateorier.shtm

Svar #4
06. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)

Takker *S*

Skriv et svar til: Solpletteorien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.