Andre fag

Haster: Odds??

03. maj 2006 af Krælle (Slettet)
Hej.. sidder med en matematikopgave om sandsynlighedregning.. Der er nu ikke den del der driller, bortset fra at vi skal vide hvordan man oddser og hvad det er.. Kender ikke systemet.. Nogen der kan hjælpe??

Desuden skal vi finde nogle odds for nogle kampe.. og noget med noget tilbagebetaling?

Jeg er lost!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#0

Hvis det bare er, hvordan man oddser, du snakker om, så tror jeg, at www.tips.dk kan være dig behjælpelig

www.tips.dk --> Den lange --> Sådan spiller du --> Sådan spiller du Den lange.

Håber det er det du mener, ellers har jeg misforstået dit indlæg.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2006 af Guruen (Slettet)

det er ikke tip 13 vel?
for det her jeg for nylig haft en opgave om.. og der kan man vælge tre muligheder ud for hvert "spørgsmål"; 1,x,2...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Her kan du læse om det at oddse...dvs at spille på at nogle sportskampe ender på en bestemt måde:

http://www.tips.dk/index.html

Du kan vælge f.eks. "den lange" , "matchen" eller "vinderen" for at finde eks. på odds

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

HER er det...helt præcist..

http://www.tips.dk/spil/oddset/generelt/spilleregler_oddset_gen.html

Svar #5
03. maj 2006 af Krælle (Slettet)

Ja.. det var det..

men ved du også hvordan jeg finder hvad sandsynligheden eller det der oddstal på forskellige kampe..?? jeg skal nemlig finde for de to samme kampe på forskellige hjemmesider der tilbyder odds.

Svar #6
03. maj 2006 af Krælle (Slettet)

#2.. nej det tror jeg ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Der er masser af firmaer (f.eks. i England) der tilbyder odds på alverdens kampe. Prøv at søge på nogle nøgleord (f.eks. odds eller odds Bayern Munchen).

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2006 af Bunjo (Slettet)

Når man oddser spiller man på udfaldet af typisk sportsbegivenheder. Det, der er mest populært, er at gætte, om en kamp ender med sejr til hjemmeholdet, udeholdet eller uafgjort.

Alt efter hvilken udbyder/bookmaker man spiller hos, kan reglerne ændre sig. Gå evt. ind på www.tips.dk - på forsiden er der en gul kasse, der hedder "spilbutikken", og vælg "den lange". Der kan du se hvilke kampe man kan spille på. Eksempelvis kamp 55 bayern munchen mod stuttgart. Her er Bayern favorit, og derfor er oddset lavest for en sejr til dem. Hvis stuttgart vinder (og du har spillet på det), får du pengene 7,25 gange igen.

Til højre på skærmbilledet kan du se hvilke kamp du har afkrydset. Prøv at afkrydse flere kampe, så kan du se, at oddset stiger. Man kan også laver systemer, så man ikke behøver at ramme alle kampe, men kun nogle af dem (de er så lidt dyrere at spille).

Mht. tilbagebetaling så er tips.dk ingen gavebod - de skal jo også tjene penge. Hvis tips.dk udregner sandsynligheden for hhv. hjemme- og udesejr, samt uafgjort sådan her:

60 % ssh for hjemmesejr
25 % for uafgjort
15 for udesejr

så tilbyder reelt lavere tilbagebetaling. Procenterne går op, men så kan spillerne bare helgardere sig, og så går alt i nul. Derfor tilbyder tips.dk (kun et eksempel)

58 % for hjemmesejr
24 % for uafgjort
12 % for udesejr.

På den måde tjener tips.dk 5% af omsætningen, uanset udfaldet (teoretisk set)...

Håber det kunne bruges - ellers så spørg mht uddybninger

Svar #9
03. maj 2006 af Krælle (Slettet)

Mange tak alle sammen..

#8 Det har du jo helt godt styr på :)
Spørg hvis der er noget jeg kommer i tvivl om..

Svar #10
03. maj 2006 af Krælle (Slettet)

Hej igen.. hvor har du hentet procnetsatserne??

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvis du har oddsene for f.eks. en fodboldkamp kan du beregne hvilke procentsatser spiludbyderen har sat på de enkelte udfald.
Dansk tipstjeneste har f.eks. oddsene:
1,45 3,55 og 5,60 på kampen Bolton mod Middlesbrough.
Først deler du oddsene op i 1 og lægger sammen, dvs 1/1,45 + 1/3,55 + 1/5,60 som giver 1,1499. (Du vil forøvrigt kunne se at det tal (ca. 1,15) er gældende for stort set alle kampe hos tipstjenesten).
Hvis du nu vil beregne hvad tipstjenesten har af sandsynligheder på de enkelte udfald så tager du igen og deler oddset op i 1 og resultatet deles med 1,1499. Så sandsynligheden for at Bolton vinder er vurderet til : (1/1,45)/1,1499 = 0,600=60%.
Chancen for uafgjort er vurderet til : (1/3,55)/1,1499=0,245=24,5% og chancen for sejr til Middlesbrough er vurderet til : (1/5,60)/1,1499=0,155=15,5%.

Hvis du tager det første tal vi beregnede, 1,1499 og deler det op i 1 dvs 1/1,1499=0,8696 så har du tipstjenestens (teoretiske) tilbagebetaling! Altså 86,96%. Men det er så hvis man kunne spille på kun den ene kamp. SKULLE man f.eks. spille på mindst t kampe ville tilbagebetalingsprocenten være 0,869^2 dvs 0,755!

Skriv et svar til: Haster: Odds??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.