IT

IT

17. maj 2006 af Alkymisten (Slettet)
Er der nogle der venlige sjæle, der lige vil rette opgaven her igennem for komma og punktum fejl?? På forhånd tak :)

Opgaven:

Hacking

Selvom vores computer ikke er lige så udsat for hackerangreb som eksempelvis dem hos FBI, så kan man aldrig udelukke risikoen for, at en hacker vil prøve at bryde ind på ens computer. Angrebene er sjældent ment personligt, men ofte, blot træning for en hacker. Og det er ikke særlig besværligt for dem, for som standard er en almindelig internetopkoblet computer med Windows styresystemet vidt åbent for erfarne hackere. Det skyldes, at internetprogrammer, som fx internet explore. Kazza, Messenger eller onlinespil, kræver åbne porte eller de såkaldte ”sluser” mellem en computer og internettet for at fungere. Hackerne har avancerede programmer der gør dem i stand til at scanne internettet for åbne ”porte”, og når hackerne først får bid, har vedkommende uhindret adgang til computerens harddisk dermed kan vedkommende liste virusser inde på computeren, hvilket vil skabe komplikationer. Med tiden er hacking blevet en normal del af internettets verden. Der findes mange forskellige hackere og det fleste af dem er ondsindede. Hacking kan resultere i mange problemer, som fx økonomisk tab for virksomheder, men hacking bruges også politisk. Man har i dag beviser på, at hackere sælger deres ydelser til lande som Libyen og Irak. Dermed opnår hackere en en vis status, som en slags teknologisk lejesoldat. Hackerangreb kan heldigvis begrænses med en såkaldt firewall. Det er et program, som virker som en virtuel dørmand, som personligt kontrollere al trafik mellem computeren og internettet. Hvis trafikken virker suspekt, er det firewallens opgave er at afvise den øjeblikkeligt.

I sommeren 1998 blev, der fra et lille dansk firma anmeldt, at deres computersystem var blevet udsat for uvedkommende besøg. Mens en datakonsulent undersøgte systemet, loggede en hacker sig på og blev opdaget derefter blev hackeren sporet. Det viste sig, at der var tale om en blot en ung 17 årig svensker, der modtog en hilsen fra det danske politi i form a en bøde. Kun 3 måneder efter. Var det galt igen hos det lille firma. Nu gik man mere i dybden med at undersøge det angrebne system, og fandt frem til filen su.hack. Dette lille program sporer computer, der har programmet BIND 4.9.6. installeret og sendser derefter IP-adressen hackerens anonyme email adresse. Hackeren kan derefter, ved hjælp af en svaghed i BIND 4.9.6. skaffe sig enorme brugerrettigheder, på alle de indsamlede IP-adresser, uden at skulle angive password (kodeord). Det viste sig, at den 17 årige på denne måde havde skaffet sig brugerrettigheder på mere end 12.000 computere verden over. Dette er ifølge Københavns politis Computer Crime unit (CCU), verdens største hacker-sag.

Brugbart svar (2)

Svar #1
25. december 2010 af kenneth488 (Slettet)

Selvom de kan finde de åbne porte, som ikke er særligt svært. Så har de ikke bare adgang til ens PC hvis man køre gennem den port. Det de bruger kaldes en Exploit. Det er ikke svært at hacke sig ind i ens pc. Slet ikke hvis det er på et Local Network. Dog mere svært ude fra. En computers firewall er nyttesløs. Det eneste der kan og beskytter dig mod et angreb er din rouer, eller den firewall du har imellem din PC og Internettet.


Svar #2
28. december 2010 af Alkymisten (Slettet)

Hvorfor fanden vækker du en 4 år gammel tråd til live igen?


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. december 2010 af kenneth488 (Slettet)

Wow slap lige af okay?? Jeg havde ikke set det. Tag det roligt.


Skriv et svar til: IT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.