Andre fag

Skepticisme

23. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)
Hvad er skepticisme?

Mvh Kim

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Skepticisme (engelsk skepticism, der betyder både skepsis og skepticisme) betyder skepsis som metode eller retning indenfor videnskab og filosofi.

Skepticisme kan konkret betyde skepsis overfor bestemte ideer og dogmer. For eksempel har ordet skepticisme i tidligere tider været lig med ateisme.

Skepticisme kan også betyde tvivlen som metode og som middel til at nå en videnskabelig sandhed eller til at tænke ud over fordomme, altså at have et åbent sind på et område, hvor man søger at nå ny videnskabelig erkendelse. Skepticisme kan således ses som en sund indstilling, både for forsker og for lægmand.

Teoretisk skepticisme er en erkendelsesteoretisk retning, der anser sikker erkendelse for umulig. På den ene side findes der argumenter imod muligheden af enhver viden, som Agrippas trilemma. På den anden side findes kartesiansk skepticisme, hvor det er empirisk viden (erkendelse om den ydre verden), der anses for umulig. Disse argumenter er intuitivt appellerende for de fleste mennesker. _Wikipedia

Copy and past ;)

Svar #2
23. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)

Wikipedia

Hvorfor er det, at jeg altid glemmer den side findes. Tak du

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2006 af tanja007 (Slettet)

Helt kort er det vel bare at der bør tvivles om alt.

Skriv et svar til: Skepticisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.