Oldtidskundskab

Perspektivering

04. juni 2006 af Ine86 (Slettet)
Har ledt efter noget jeg kan perspektivere til, hvis jeg kommer op i Iliaden, men synes ikke jeg kan finde så meget..

Jeg kan snakke om ære, stolthed og forholdet mellem guder og mennesker.. men hvilke andre værker kan jeg perspektivere til?

Vi har opgivet:
Ødipus
Hulebilledet
Symposion
Staten
Og selvfølgelig Iliaden (1, 18,19 og 24 sang)

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. juni 2006 af Annabelle11 (Slettet)

Hvis du kommer op i Iliaden er det ikke nødvendigt også at snakke om andre værker. Det vigtigste er, at du kan fortælle om sangen, du har fået et stykke fra, og at du har overblik over resten af værket, så du kan fortælle om det. Jeg kom op i Odysséen, hvilket på mange måder minder om at komme op i Iliaden. Jeg fik et stykke fra 9. sang og efter en grundig gennemgang af stykket fortalte jeg om resten af 9. sang og opbygningen af Odysséen. Så begyndte min lærer at stille spørgsmål til, hvordan kykloperne bliver skildret i forhold til grækerne, og hvordan det græske samfund så ud på den tid, hvor Odysséen blev til. Vi kom blandt andet ind på Solons landbrugsreformer, som ellers ikke har så meget at gøre med Odysséen. Jeg fik 11 med den begrundelse, at jeg havde vist overblik over hele værket og samfundet og den politiske situation på den tid.
Så hvis du kommer op i Iliaden virker det mere relevant fx. at snakke om forhistorien (Peleus' og Thetis' bryllup), den trojanske krig og hvordan samfundet var opbygget på den tid i stedet for at forklare hulelignelsen.

Brugbart svar (2)

Svar #2
05. juni 2006 af Boje (Slettet)

Øhh AnnaBelle,
Kan du huske hvordan det så ud på den tid samfundsmæssigt? Og hvordan kykloperne bliver skildret i forhold til grækerne:)? Bare lige til mine notater:P


Svar #3
05. juni 2006 af Ine86 (Slettet)

Okay okay, tak for det :)

Skriv et svar til: Perspektivering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.